Ak Parti ile CHP arasındaki siyasi gerilim Çanakkale'de gündem oluşturmaya devam ederken, yaşanan ilginç durum sosyal medyada günün konusu oldu. Özellikle altın madenciliği konusunda iki parti arasında yaşanan görüş ayrılıkları gündemi meşgul ederken, Julide İskenderoğlu'nun eşi Yücel İskenderoğlu'nun çevre eylemlerinde günlüğü 1470 liradan 15 günlüğüne seyyar tuvaleti Çanakkale Belediyesine kiralaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Uzun süre tartışma konusu olan konu geçtiğimiz hafta Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız tarafından bir kez daha gündeme getirildi.

Bu kez eleştiri Ak Parti İl Başkanından

Gültekin Yıldız Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı hedef almıştı; "Belediye Başkanlığı boyunca 17 yıldır her yıl ortalama 350 milyon TL bütçeyi sıfırlayan, son olarak günlüğü 1.470 TL'den seyyar tuvalet kiralayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tasarruf tedbirleri kapsamında; "İşe gidip gelirken yürüyeceğim ya da toplu taşıma araçlarını kullanacağım. (Yarım milyon TL'lik) hizmet aracımı olabildiğince az kullanacağım." demiş. #gülmekserbest" .... Yıldız'ın bu paylaşımında Belediye kiralanan seyyar tuvaletleri gündeme getirmesi, Ülgür Gökhan'a yaptığı otomobil eleştirisinin önüne geçti. Gültekin Yıldız baltayı taşa mı vurdu? Yoksa bilerek mi Jülide İskenderoğlu'nu hedef aldı? Anlaşılamadı.

Yıldız-İskendeoğlu savaşı büyüyor

Jülide İskenderoğlu ile İl Başkanı Gültekin Yıldız'ın arası uzun süredir gergindi. İkili zaman zaman kapalı kapılar arasında sert tartışmalar yaşıyor. Bu da parti kulislerine sızıyordu. Son olarak Parti İl Başkanlığının paylaşımlarında İskenderoğlu resimlerinin başı kesik yayınlanması krize dönüşmüştü. Bu paylaşımın ardından Jülide İskenderoğlu'nun İl Başkanı Gültekin Yıldız'ı aradığı ve yine sert bir görüşme yaptığı öğrenildi. Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu, Gültekin Yıldız'ın görevden alınması için uzun süredir Genel Merkez'e baskı yapıyor.

“Buğday ve arpa fark ödemeleri” meclis gündeminde “Buğday ve arpa fark ödemeleri” meclis gündeminde

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim