Çanakkale 'En zeki iller' sıralamasında 5’nci... Çanakkale 'En zeki iller' sıralamasında 5’nci...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe Nefes' adlı projesine tüm Türkiye'den rekor katılım sağlandı. 11 Kasım Pazartesi günü 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek fidan dikimi ile dünya rekoru kırılacak.
 
Tüm Türkiye'de 2023 noktada 3 saat içinde 11 milyon fidanın toprakla buluşması hedefleniyor. geleceğenefes.com internet sitesi üzerinden başvuru yapılan kampanyada neredeyse boş şehir kalmadı.
 
Her şehir için hedeflenen fidan dikme sayısı farklı belirlenirken, Çanakkale için belirlenen 205 bin hedefine kısa sürede ulaşıldı. Çanakkale'de yaşayıp fidan dikmek isteyenler ise farklı illerde fidan dikmek için başvuru yapmaya devam ediyorlar.
 
Çanakkale genelinde Biga'nın da içinde olduğu 41 noktada 205 bin fidan dikilecek.
 
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli paylaştığı mesajla herkesi fidan dikimine davet ederken; "11 Kasım 2019’da saat 11:11’de Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlıyoruz. Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes’ adını veriyoruz. Gelin 11 Kasım 2019’da siz de “Geleceğe Nefes” seferberliğimize katılın, geleceğe nefes olun." ifadelerini kullandı.
(Haber: Çiğdem Özden Demiray)
Editör: TE Bilisim