Biga’da çocuk kanserlerine dikkat çekildi! Biga’da çocuk kanserlerine dikkat çekildi!
Gazetemiz yayın hayatına başlayalı henüz 1 hafta olmuşken duyarlı okurlarımızdan mesajlar da gelmeye başladı.
 
İlk fotoğraf Belediye Ticaret Merkezi'nin karşısından. Gıda ürünü satan dönercilerin hemen karşısındaki kapalı çöp konteynerinden. Diğer fotoğraf ise eski karakolun karşısındaki kapalı çöp konteynerinden. Şehrin merkezinden çekilen fotoğraflar pes dedirtti.
 
Okurlardan gelen fotoğraflara göre kapalı çöp konteynerlerinin içinde fareler cirit atıyor. Dönercilerin karşısındaki konteynerin kapağının bir süredir açık olduğunu ifade eden okurlar durumdan şikayetçi olduklarını ve çöp konteynerlerinin çevreye kötü koku yaydığını ifade ediyorlar. Bu fotoğraflar akıllara 'İlaçlama yapılmıyor mu?' sorusunu getirdi.
Geçtiğimiz dönemde çöplerin yeraltına taşınması sonrası Biga temizlik konusunda dikkat çekici bir ilçe haline gelmişti. Çöp konteynerleri de 6 ayda bir dezenfekte edilip baştan sona yıkanıyorlardı. Yaklaşık 2500 çöp konteynerinin tamamının dezenfekte edilmesi yaklaşık 40 gün sürüyordu.
31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Mayıs ayı başlarında Biga Belediyesi'nden 2 bin 300 çöp konteynerinin dezenfekte edildiği duyurulmuş olsa da temizlik çalışmalarının 1 haftadan uzun sürmediği biliniyor. 1 hafta gibi kısa sürede ise yaklaşık 500 adet çöp konteyneri yıkanabiliyor.
 
Öte yandan temizlik işleri ile ilgili şikayetlerin arttığı, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tarafından da kabul ediliyor. Başkan Erdoğan da işçi çıkarımları öncesi son olarak Temizlik İşleri şantiyesine gönderilen işçilerle ilgili; "İlk geldiğimizde temizlik işlerinde ciddi eksiklikler yaşadık. Personel eksiği vardı. O yüzden diğer birimlerden temizlik işlerine personel gönderdik" ifadelerini kullanmıştı.
(Haber: Ahmet Tunç)
Editör: TE Bilisim