Ezine’ye 38 Milyon dolarlık Dev Yatırım Ezine’ye 38 Milyon dolarlık Dev Yatırım
Biga’nın en büyük alışveriş merkezi olan Belediye Ticaret Merkezi’nde Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıya başkanlık yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın açıklamasıyla balıkçıların taşınması, Biga Taksi durağının yerinin değişmesi ve seyyar satıcıların plakanlandırılması konuları dikkat çekti.
 
Biga Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda belediyeye ait işyerlerini satışa çıkarmasıyla gündeme gelen Belediye Ticaret Merkezi’nde, Başkan Gülümser Esen 3 yıllık sürenin sonunda tek aday olarak yeniden seçildi.
 
Yüklü bir vergi borcu ile devraldıkları Belediye Ticaret Merkezi’nin borçlarını yapılandırdıklarını ve düzenli bir şekilde ödediklerini ifade eden Gülümser Esen, “Yönetime başladığımızda 180 bin lira olan vergi dairesi ve sigorta borcunu yapılandırdık. Şu anda sigortaya olan kendimize ait 50 bin lira olan borcumuzu da yapılandırdık ve ödüyoruz. Bunun dışında vergi dairesine olan 20 bin lira borç dışında kaydadeğer bir borcumuz bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.
 
BALIK HALİ TAŞINIYOR
Toplantıya başkanlık yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; “123 No’lu belediyeye ait dükkanı bebek bakım odası olarak kullanabilirsiz. Belediye Ticaret Merkezi içerisindeki Kültür Kafe’nin içine Halk Kütüphanesi’ni getiriyoruz. Belediye Ticaret Merkezi’ni nasıl hareketlendiririz, destek olmaya çalışıyoruz. Belediyenin boş dükkanlarına aidat ve ısınma işliyor sanırım, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki kursiyerlerin el sanatları eserlerini satması için bir alan yaratabiliriz o dükkanlarda. Bir diğer sorun olarak ilettiğiniz koku sorununu teknik yollarla çözemiyorsanız, dönercilerin karşısındaki kokoreçcinin ilerisine doğru, balık ve kokorecciler için dükkanlar yapacağız. Balıkçılarımız çiğ balık satarken, pişmiş balık da satabilsin istiyoruz. O bölgedeki planlamada dönercilerimize uygun bir alan kalırsa o bölgeye taşınma işlemini konuşabiliriz. Biga Taksi Durağı'nı da balıkçıların oraya, içeri taşıyacağız. İlçe Tarım’dan seyyar balıkçı, midyeci vb. esnaf için çok sık şikayet alıyoruz. Bu yüzden 20 Aralık’a kadar seyyar esnafa da zaman verdik. Gerekli evrakları getirdiklerinde onları da plakalandıracağız. Tek tip arabalara geçişleri sağlanacak.” ifadelerini kullandı.
 
BTM yönetiminin temizlik, güvenlik kameraları, ortak kullanım alanları ile ilgili sorunlarını da dinleyen Erdoğan; “Bu sorunların çözülmemesinin sebebi 150 kişinin olduğu bir Genel Kurul adına 15 kişi karar alırsa bu olmaz! Almadığı karara uymuyor demek ki esnaf. Birlik ve beraberliği sağlamanız lazım” dedi.
 
"BUNDAN ÖNCE DE..."
Belediye Ticaret Merkezi Başkanı Gülümser Esen ise, “80-90 arası esnafın elimizde vekaleti var. Daha önce de bu toplantıların 20 kişiyi geçtiğini görmedim. Bu toplantılar bundan önce de böyleydi” dedi.
 
Belediye Ticaret Merkezi’ndeki 3 yıllık faaliyetlerini Başkan Gülümser Esen şöyle özetledi:
 
-3 yıllık sürede aidatlara toplam 40 lira zam yapıldı.
-Asansör projesinin plan ve ilk maliyeti 132 bin lira iken diğer maliyetlerle birlikte 200 bin liraya ulaştı. Asansörün bakımı düzenli olarak yapılıyor.
-Zemin kattaki tuvaletlerin tadilat maliyeti 55-60 bin lirayı buldu. Kat maliklerinden ve esnaftan tek kuruş alınmadan belediye desteği ve BTM bütçesinden karşılandı.
-Merdivenlerin mermerleri 35 bin liraya değiştirildi.
-Isınma kazanı iç aksamı 2 farklı yerden onarıldı. Bu onarım için 35-40 bin lira harcandı. Her yıl periyodik bakım maliyeti ise 2-4 bin lira arasında değişiyor.
-Çatı katına izolasyon ve seramik kaplama işi yapıldı. BTM bütçesi ve belediye desteğiyle tamamlanan bakımın maliyeti 50 bin lirayı aştı.
-Doğalgaz sözleşmesi 25 bin liraya BTM bütçesinden yapılan ödeme ile yenilendi.
-Elektrik sözleşmesi yenilendi. Panolarda çalışma devam ediyor. 3 bin lira ödeme yapıldı. Toplam 10 bin lira ödenecek.
-Boya badana işleri için 20 bin lira ödeme yapıldı.
-Biga Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda öğrencilere burs vermek için başlattığı ‘Biga’nın Filizleri projesi kapsamında 2 öğrenciye burs verildi.
-3 otomatik kapı, kırılan camlar ve garaj kapısı tadilat gördü. 20 bin lira harcandı.
-Dış cephe ekstra masraflarla 70 bin liraya yenilendi.
 
Denetleme Kurulu raporuna göre ise; “Kanuni ve hukuki defterlerin hepsi noterden tasdiklidir. Defterlerin hepsi düzenli tutulmuş olup yapılan bütün faaliyetler Kat Malikleri Kurulu tarafından yönetim planına ve işletme projesine işlenmiştir. Gelir ve gider tablosuna göre genel toplam 452 bin 683 liradır. Personel ücretleri tamamen ödenmiş olup BTM yönetimi 137 bin 276 lira anapara Biga Vergi Dairesi borcu 24 bin 324 lira ve SGK borcu 49 bin 25 liradır. Elektrik, doğalgaz ve internet borcu bulunmamaktadır.”
 
BAŞKAN GÜLÜMSER ESEN
Belediye Ticaret Merkezi yönetimi Gülümser Esen başkanlığında şu isimlerden oluştu: Gülümser Esen, Ezel dişli, Adnan Akça. Yedek yönetim kurulu üyeleri; Eray Gürkan, İslam Akarçay, Yılmaz kalan oldular. Yasemin Özdeş, Hülya Özuygun, Muazzez Fatma Coşkuner asil denetim kurulu üyeliklerine, Ahmet Aktaş, Fatma Arslan, Hacer Altınkaya ise yedek denetim kurulu üyeliklerine seçildiler.
Editör: TE Bilisim