CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ekonomik kriz şartlarının esnaf için her geçen gün ağırlaştığını ifade ederek, “Krizi dayanışmayla aşacaksak, esnafa derhal en az 3 ay kira desteği; elektrik, su, doğal gaz ve sigorta primlerinden muaflık sağlanmalıdır. Ve her ay asgari ücret kadar nakit ödenmelidir” dedi.

Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, ekonomik kriz içinde olan esnafın sorunlarını dile getirdi. Ekonomik kriz şartlarının esnaflar için her geçen gün ağırlaştığını ifade eden Özgür Ceylan, “Evde kal Türkiye” denilen şu günlerde birçok esnafımız siftah yapmadan iş yerini kapatıyor” dedi. Özgür Ceylan, esnafın çekini, senedini ödeyemez duruma düştüğünü ifade ederek, “Bu durum nakit sıkıntısını ve ödeme sıkıntılarını getiriyor. Salgın süresince çeklerin yazılmasının ve senetlerin protesto edilmesinin önüne geçecek yasal bir düzenlemeye acil ihtiyaç vardır” diye konuştu.

BANKA SİCİL AFFI GEREKİYOR

Özgür Ceylan, Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında iş yerlerini kapatan esnafın kira, elektrik, su, doğal gaz, sigorta, vergi, kredi borçları ile çalışanlarının ücretini ödeyemediğini ifade ederek, “Esnafın banka kredilerinden yararlanabilmesi için acil bir sicil affı gerekiyor” dedi.

Özgür Ceylan, sicil puanı bankaların öngördüğü düzeyde olan esnaflar için de bankaların meslek odalarından isteği evrakların bu dönemde odalar tarafından ücretsiz verilmesi gerektiğini söyledi.

Doğnak'ta Serdinç Gündüz güven tazeledi Doğnak'ta Serdinç Gündüz güven tazeledi

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, iktidarın “Dayanışma” çağrısını işaret ederek, “Krizi dayanışmayla aşacaksak, esnafa derhal en az 3 ay kira desteği, elektrik, su, doğal gaz ve sigorta primlerinde muaflık sağlanmalıdır” dedi. Özgür Ceylan pek çok iş kolunda, pandemi tedbirleri kapsamında esnafın işyerini açamadığını belirterek, “İş yerini açamayan esnafa salgın süresince asgari ücret kadar nakit ödeme yapılmalıdır” önerisinde bulundu.

Editör: TE Bilisim