Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı korona virüsü (Covid-19) salgını bilgilerine göre, son 24 saatte 119 kişi vefat etti ve 4 bin 611 yeni vaka tespit edildi. Toplam ölü sayısı 2 bin 259’a, vaka sayısı da 95 bin 591’e yükseldi.  Hastaların 1865’i yoğun bakımda tedavi görürken entübe (solunum cihazına bağlı) hasta sayısı 1006 olarak açıklandı. Bugün 1488 kişinin daha iyileşmesiyle hastalığı atlatanların sayısı 14 bin 918’e ulaştı. Test sayısı ise 39 bin 429 artarak 713 bin 409’a çıktı.

Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Veriler bize şunu söylüyor: Ümitsiz olma, rehavete kapılma. Unutmayalım ki bu ikisi virüsten daha tehlikeli. Tedbirlere ısrarla uymaya devam edelim. Temas, mesafe, izolasyon” ifadelerini kullandı.

Covid-19 sebebiyle tüm dünyada normalden çok daha fazla hastanın yoğun bakıma ihtiyaç duyduğu bu günlerde sağlık çalışanlarının özverili çabasıyla yoğun bakım tedavisine olumlu yanıt veren ve taburcu olan hastalar motivasyon kaynağı oluyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi A blok hizmet binasının 23 Mart 2020 tarihinde Pandemi Hastanesi olarak belirlenmesinin ardından Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı bünyesindeki 3’üncü basamak yoğun bakım ünitesinde takip edilen Olası/Covid-19 tanılı hastalardan 50 yaşındaki kadın ile 70 ve 84 yaşlarındaki erkek hastalar entübe ve yoğun bakımda solunum cihazına bağlı halde takip edilmekteydi. Hastalardan 90 yaşındaki erkek hastaya ise yüksek akım oksijen destek tedavisi başarıyla uygulandı.

Mevsim değişiminde bağışıklığımızı desteklemek için yapılacak adımlar Mevsim değişiminde bağışıklığımızı desteklemek için yapılacak adımlar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden müjdeli haber geldi. Yoğun bakım ekibinin özverili çabaları sayesinde 4 hasta uzun ve yoğun bir tedavi sürecinin ardından solunum destek cihazlarından ayrılıp taburcu edildiler.

Editör: TE Bilisim