Millet İttifakı belediyeleri tarafından yapılan yardımların engellendiği haberlerine gün geçmeden yenisi ekleniyor. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Karantina Hastanesine, Çanakkale Belediyesi tarafından verilen desteklerin engellendiği ileri sürülürken, bir gün önce Biga’dan çifte standartın görüntüsü çıktı.

CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural yaptığı açıklamada “Tıp Fakültesi Karantina hastanesine bir kamu kurumu olan Çanakkale Belediyesi tarafından verilen desteklerin durdurulması yönünde bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz ve yetkililerden bu konuda bir açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale’de kamu kurumu olan belediyenin yardımları durdurulduğu iddia edilirken, Biga’da Cumhur İttifakı Biga Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları başta olmak üzere görevi başında olan kamu çalışanlarını ziyaret ederek meyve ikramında bulundu.

Ülke olarak koronavirüsüne karşı topyekün mücadele verdiğimiz günlerden geçtiğimize dikkat çeken Ural, “Bu zor günlerin, tüm kurumların bir arada dayanışarak mücadele etmesiyle aşılacağına inanıyoruz. Çanakkale Belediyesi hiç bir ayrım gözetmeksizin, toplumun tüm kesimlerine hizmet etmektedir ve etmelidir de. Tıp Fakültesi Karantina hastanesine bir kamu kurumu olan Çanakkale Belediyesi tarafından verilen desteklerin durdurulması yönünde bir yaklaşımı doğru bulmuyoruz ve yetkililerden bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, Çanakkale belediyesi tarafından Tıp Fakültesi Karantina Hastanesine yönelik olarak verdiği ve ayrıntılarını Çanakkale kamuoyu ile sonradan paylaşacağımız sağlık hizmetlerinin neden durdurulduğunun yetkililer tarafından Çanakkale kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Yetkilileri, toplumu derinden yaralayan bu kararlarından bir an evvel vazgeçmeye ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

BU GÖRÜNTÜ DE BİGA’DAN

İlk ziyaretini Biga Devlet Hastanesi’ne gerçekleştiren AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin ve MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya’ya AK Parti Biga Gençlik Kolları Başkanı Engin Tanrıkulu ve Biga Ülkü Ocakları 2. Başkanı Okay Karabiber de eşlik etti. Başhekim Dr. Erhan Büyük ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nursel Yılmaztürk, Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan sağlık çalışmaları hakkında bilgi verirken, kamu, özel ve Biga halkının desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkanlar, Özel Biga Can Hastanesi’ni de ziyaret ederek meyve ikramında bulundu. Ardından, Güvemalanı Köyü mevkiindeki kontrol noktasına giden başkanlar, polis ve jandarmaya meyve paketi ikram etti. Biga İlçe Jandarma Komutanlığı, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Biga İtfaiye Müdürlüğü’nü de ziyaret eden başkanlar, emniyet, itfaiye ve jandarma personeliyle sohbet etti ve meyve paketini verdi.

Bu görüntüler; ‘bütün kurumlar, belediyelerin ellerindeki imkanlarını sağlık çalışanları, kamu personeli ve ihtiyaç sahipleri için kullanmasının ne zararı var’ yorumlarına neden oldu.

‘BİRLİK VE BERABERLİK’ MESAJLARDA MI KALACAK?

AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, “Ülkesi ve milleti için gece gündüz demeden fedakarca çalışan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere jandarma, emniyet ve itfaiye çalışanlarımıza gece saatlerinde Cumhur İttifakı paydaşımız MHP İlçe Başkanımız Salih Altınkaya ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu zor günlerde çok önemli bir görev icra ediyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Uyum ve birliktelik içinde bu sıkıntılı günleri de atlatarak güzel ve sağlıklı günlerde hem çalışmalarımızı gerçekleştirecek hem de keyifli zamanlar yaşayacağız” dedi.

MHP İlçe Başkanı Salih Altınkaya ise, “Vatanı ve milleti için hizmet eden kamu çalışanlarımızı özellikle gece saatlerinde nöbetleri başındayken ziyaret etmek bize mutluluk veriyor. Hep birlikte başımıza bela olan koronavirüs musibetini de başımızdan def edeceğiz inşallah. Bu süreçte birlik ve beraberliğimiz için mücadele eden herkese çok teşekkür ediyorum. Türk milletinin takdiri ve ufuk bayrağı olan Cumhur İttifakı ruhuyla kamu personelimiz ve milletimiz için elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

BİGA BELEDİYESİ DE HİJYEN SETİ DAĞITTI

Biga'da kazanan muhtarlar belli oldu Biga'da kazanan muhtarlar belli oldu

Biga Belediyesi, Koronvirüs salgınına karşı dört koldan çalışmalarını sürdürürken, kamu dayanışması içinde hazırladığı 1000 adet hijyen paketini kamu personeline dağıttı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ziyarette bulunduğu Biga Devlet Hastanesi, Özel Biga Can Hastanesi, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü, Biga İlçe Jandarma Komutanlığı ve Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde kamu personeline sosyal mesafeyi koruyarak hijyen paketlerini verdi.

(Haber: Ahmet Tunç)

Editör: TE Bilisim