Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Biga Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Koronavirüs nedeniyle çocukların olmadığı bir tören olması ise her yıl yaşanan coşkuyu buruk bir sevince dönüştürdü.doviz kurları

Biga’da anlamlı 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliği Biga’da anlamlı 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliği

Koronavirüs önlemleri 100’üncü yıl kutlamalarında farklı görüntüler oluşturdu. Törene Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürü Duygu Çevirgen Uzun, üniversite temsilcileri ve okul müdürleri katıldılar. Törene siyasi partilerden katılım gözlenmedi. Törene katılanlar maske kullanırken, tören süresince de sosyal mesafeye dikkat edildi.

Biga İlçe Müdürlüğü çelengi, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen idaresinde Atatürk Anıtı’na sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl çocuklar tören alanında yer almadı. Töreni Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Kemal Yasin Yılmaz sundu. İstiklal Marşı’nın okunması sırasında Türk Bayrağını göndere çekme görevi de yine Koordinatör Kemal canlı borsaYasin Yılmaz’a verildi. Evlerinde, evlerinin balkonlarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan çocuklar ise neşelerini sosyal medya sayfalarından paylaşıyorlar.

HABERİN VİDEOSU:

“DÜNYADA İLK VE TEK…”
Öte yandan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Müdür Bilen mesajında; “Bağımsızlık aşkıyla yeri göğü titreten bir neslin torunları olarak biz de bu günü atalarımızın bize teslim ettiği millî manevî, kutsal değerlerimize her zaman sahip çıkmak suretiyle coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceği kuracak olan dünya çocuklarının barış, dostluk ve kardeşlik bağlarının temelini attığı bir platformdur aynı zamanda. Hem ülkemiz çocuklarına hem de dünya barışına büyük katkısı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku, sevinç ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BALKONLARDA BULUŞALIM”
Öğrencilerine de seslenen Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen herkesi balkonlara çağırdı. Bilen mesajında; “Geleceğin aydınlık yüzü sevgili çocuklar, sevgili gençler, TBMM’nin 100. Kuruluş yıldönümümde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla 23 Nisan’ı kutlayacağız. Saat 21.00’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Biga’da da İstiklal Marşı’mızı okuyacağız ve “Yüzyıllar Yaşa 23 Nisan” diyeceğiz. Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim