Tartışmalı anıt söküldü Tartışmalı anıt söküldü
İçişleri Bakanlığının Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında talimatlarıyla Çanakkale’de Vali Orhan Tavlı başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Biga’da Kaymakam Mustafa Can koordinasyonunda kapı kapı vatandaşlara ulaşıyor. Çanakkale Valiliği Biga’da Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmalarını rakamlarıyla tek tek açıkladı.
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Vefa Sosyal Destek Grubu yardımları ve destekleri kapsamında, Biga’de 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve tespit edilen ailelere Biga Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hazırlanan temel gıda ve temizlik malzemesi yardım kolilerinin dağıtımı devam ediyor.
Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu evlerinden çıkamayan vatandaşların, alışveriş,  gıda, sağlık, temizlik, banka, ptt, resmi kurum, lojistik, maske vb. birçok ihtiyacını sahada ve koordinasyonda bulunan toplam 328 personelle,  aksaklığa meydan vermeden büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 112 bin 721 vatandaşın isteği, talebi, hizmeti Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personelleri tarafından yerine getirildi. Ayrıca Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli Biga Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelleri talepte bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerini belirli aralıklarla temizlemeye de devam ediyor.
Biga Vefa Sosyal Destek Grubu 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar vatandaşların talepleri kapsamında; 444 Sağlık tedavi; 866 İlaç, eczane; 2.144 Sıcak yemek dağıtımı; 3.046 Gıda paketi desteği; 7.187 Gıda alışveriş, Pazar vb. 348 Banka, Atm; 1.427 Seyahat izni, 8.000 Yüz korumalı maske; 88.203 Maske, eldiven dağıtımı ile 1.056 (Çöp, Su, vb.) konularda vatandaşlara yardımcı oldu. Biga Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Biga merkezi ve merkeze bağlı köylerde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve ihtiyaç sahibi toplam 3.046 aileye temel gıda ve temizlik malzemeleri yardımı yapıldı. Günlük ortalama 20.000 maske üretimi gerçekleştirilen Biga Halk Eğitim Müdürlüğünde üretilen maskeler ile Biga Devlet Hastanesi başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının ve vatandaşların maske ihtiyacı ücretsiz olarak karşılanıyor. Ayrıca İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yüz koruma siperlik üretimi İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın talimatıyla GESTAŞ tarafından 216 bin TL maddi destek sağlanarak Koronavirüs (Covid-19) salgını öncesi projelendirilip alınan; 1 Adet CNC Lazer Kesim Makinesi, 1 Adet CNC Router Kesim Makinası, 1 Adet Eğri Kenar Bantlama Makinası, 2 adet Dizüstü Bilgisayar kurulumu sağlanmış ve ilk iş olarak 8.000 adet yüz korumalı siperlik yapıldı. Üretilen maskeler Çanakkale ilinde ve ilçelerinde başta sağlık çalışanları olmak üzere Valiliğin talimatı doğrultusunda kamu görevlilerine dağıtımı sağlandı.
İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Pazar/Satış Yerleri genelgesine istinaden Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda Biga Belediyesi, Karabiga Belediyesi ve Gümüşçay Belediyesi tarafından işyerleri ve pazar alanları dezenfekte ediliyor ve sokak hayvanlarının günlük yemek ihtiyaçları karşılanıyor.
Biga Kaymakamlığı koordinasyonunda Marketlerde, Pazar yerlerinde Sosyal Mesafe ve maske kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler sıkı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Biga Kaymakamı Mustafa Can koordinasyonunda, bölgemizde bulunan İÇDAŞ, DOĞTAŞ, CENAL, Biga Organize Sanayi Bölgesi ve diğer işletmelerde yaşam alanlarında sosyal mesafe kuralı uygulanarak Koronavirüs salgınından korunmak maksadıyla gerekli tedbir ve önlemler alınarak faaliyetlerinin devamı sağlandı.
Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Valiliğimiz başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarımızın en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaremiz, Emniyet – Jandarma birimlerimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli Bigalılar arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilenmektedir. Vefa Destek Grubu Biga Hükümet Konağında çalışmalarını sürdürmekte olup 112, 155, 156 ve 316 49 64 numaralı hatlardan merkezimize ulaşılabilmekte, vatandaşlardan gelen alışveriş, sağlık, temizlik, destek, gıda ihtiyacı, banka vb. talepler vatandaşların ikamet adreslerine göre en yakın lojistik ekibine yönlendirilerek Bigalı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaya devam edilmektedir. Biga Kaymakamlığı Koordinasyonunda 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olup, hizmetini karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşlarımızın hizmetini yerine getirmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 7 gün 24 Saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu görevlerini sürdürmeye devam etmektedir. Evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Bigalılara şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.
(Haber: Çiğdem Özden Demiray)
Editör: TE Bilisim