CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Valisi ve Yenice kaymakamının sözleri üzerine eylemlerine son veren NESKO maden işçilerinin hala maaşlarını alamadıkları gibi işlerine de son verildiğini ifade ederek, “Emeğinin karşılığını istemek devri iktidarınızda ahlaksızlık olarak mı nitelendiriliyor? Kimdir bu şirketin arkasındaki güç?”diye sordu.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, Çanakkale’nin Yenice ilçesindeki NESKO maden işçilerinin haksız işten çıkarılmalarını gündeme getirdi. Çanakkale NESKO Madencilik işçilerinin maaşları ödenmediği için kendilerini madene kapatarak hak arama eylemi yaptıklarını hatırlatan Özgür Ceylan, Eylem esnasında Sayın Vali ve Yenice Kaymakamı tarafından işçilere ücretlerinin ödeneceği ve çalışma koşullarının düzeltileceği sözü verildi. Devletin sözüne güvenen işçiler 3 Martta eylemlerini sonlandırdı dedi. Özgür Ceylan, devletin sözüne güvenerek eylemlerini sonlandırmalarına karşın, NESKO işçilerinin şubat maaşını hâlâ alamadıklarını duyurdu.

Üçüncü Sanayi Sitesi kooperatifi genel kurul yaptı Üçüncü Sanayi Sitesi kooperatifi genel kurul yaptı

KOD-29’dan Fesih

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, NESKOmadenciliğin, işçilerin maaşlarını ödemediği gibi işsizlik maaşı ve tazminat haklarını da ellerinden alan SGK İşten Çıkarma Bildirim Kodları listesi SGK-29 kodu ile madencileri işten çıkardığını söyledi. Özgür Ceylan, SGK-29'un anlamınınişçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeniyle iş akdinin feshi olduğunu hatırlatarak, Emeğinin karşılığını istemek devri iktidarınızda ahlaksızlık olarak mı nitelendiriliyor? Kimdir bu şirketin arkasındaki güç?”diye sordu? Özgür Ceylan, Genel Kurulda yaptığı açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na seslenerek, Bu ahlaksızlığa, bu haksızlığa daha ne kadar seyirci kalacaksınız?diye sordu.

Editör: TE Bilisim