Aynalı Pazar gazetesinin özel haberine göre AK Partili Bülent Turan’ın müjdelediği Gaziantep-Çanakkale Seferleri büyük tehlike arz ediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de Haziran ayı sonu itibariyle Corona Virüsünün en yoğun görüldüğü bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Bölgenin merkez üssü ise Gaziantep! Dün itibariyle ise Gaziantep’ten Çanakkale’ye uçak seferleri başlatıldı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 2 – 31 Temmuz arası haftanın her günü Pegasus Hava Yolları ile sabah 09.00 ile akşam 22.00 saatlerinde Çanakkale’ye uçak seferleri düzenleneceğini AK Partili Bülent Turan’ın açıklaması ile öğrenildi. Turan verdiği müjde de; “Kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ile Gaziantep ve şehitleri diyarı Çanakkale’miz geçmişten bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış özel kentler. Milli mücadelenin destanını yazan, bu ülke üzerinde planları olanlara sert bir şekilde dur diyen iki şehrimiz artık daha yakın olacak” ifadelerini kullandı. Çanakkaleli hiçbir vatandaşın Gaziantep’e gidemeyecek olması bir yana; Gaziantep’ten gelecek olan vatandaşlar Çanakkale’yi istedikleri gibi gezebilecekler.

CORONA İTHALATI GİBİ UÇAK SEFERİ!

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ise 30 Haziran 2020 tarihi itibariyle Türkiye’deki Corona Virüs salgını ile ilgili olarak güncel verileri paylaştı. Sağlık Bakanlığınca paylaşılan bilgilerde Türkiye 11 bölgeye ayrıldı. İstanbul başlı başına bir bölge olarak nitelendirilirken; istatistik verilerde açıklandı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU EN YÜKSEK VAKALARIN GÖRÜLDÜĞÜ BÖLGE

Harita olarak da açıklanan verilere göre; Türkiye’de en çok vakanın görüldüğü bölge yüz binde 24,7 ile oran ile İstanbul’u geri de bırakan Güneydoğu Anadolu bölgesi.. İstanbul ise yüz binde 19,2 ile ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sırada ise Konya’nın da içinde yer aldığı yüz binde 18,4 Batı Anadolu bölgesi yer alıyor.

ÇANAKKALE BÖLGESİ EN DÜŞÜK ORANA SAHİP

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de vakaların en düşük görüldüğü bölge ise Çanakkale’nin de içerisinde bulunduğu; Batı Marmara bölgesi. Çanakkale’nin içinde bulunduğu Batı Marmara bölgesinde Corona Virüsünün görülme sıklığı yüz binde 2,1 olarak tespit edildi.

VAKALARIN MERKEZ ÜSSÜ: GAZİANTEP!

Sağlık Bakanlığı, vakalarının en çok görüldüğü bölge olan Güneydoğu Anadolu bölgesinde Corona Virüsünün merkez üssü olarak Gaziantep’i göstermesi ise dikkat çekti! Bakanlığın yayınladığı raporda; son 7 günde her yüz bin kişi başına 15’den fazla vaka görülme sıklığı olarak Güneydoğu Anadolu, İstanbul ve Batı Anadolu bölgelerinde artış olduğu belirlendi. Gaziantep’te son 7 günde görülen vaka sayısı her yüz binde 25,7 olarak belirlenirken; son 14 günde ise her yüz binde 49 vaka görüldüğü kayıtlara geçti. Gaziantep’i ise sırasıyla 47,7 oranla Diyarbakır ve yüz binde 43,6 oranla Konya takip ediyor!

EN YOĞUN İLDEN EN AZ YOĞUNLUKTAKİ İLE UÇAK SEFERİ!

Türkiye’de vakaların en çok görüldüğü bölgede, Corona Virüs vakalarının merkez üssü olarak belirlenen Gaziantep’ten Vakaların az görüldüğü bölgede yer alan Çanakkale’ye bu sabah ilk uçak seferi gerçekleştirildi!

SON 14 GÜNDE 4 BİN 225 VAKA GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere Gaziantep'in de içinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde son 14 günde 4 bin 225 Corona Virüs vakası görüldü. Son 28 günde ise bu rakam 6 bin 923 olarak tespit edildi. Verilere göre bu rakamlar Türkiye'de İstanbul'dan sonra en çok vakaların görüldüğü bölge!

İSTANBULLA YARIŞIYOR

Bölgede son 7 günde ise 2 bin 212 vakala görülürken; Türkiye'nin en büyük metropolü olan İstanbul'da ise son 7 günde 2 bin 973 vaka tespit edildi.

SOLOTÜRK Gösteri Uçuşu Gerçekleştirdi SOLOTÜRK Gösteri Uçuşu Gerçekleştirdi

APRONDA KARŞILANDILAR, FİZİKSEL TEMAS KURULMADI

Gaziantep’ten kalkan ilk uçak bugün Çanakkale Havalimanına indi. Uçakla Çanakkale’ye gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve beraberindeki vatandaşları ise Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Lâpseki Kaymakamı Tahir Şahin, AK Parti İl Başkanı Naim Makas apron da karşıladı. Uçaktan inen misafirlere ilk etapta sağlık taraması yapılmazken; heyetler arasında fiziksel temas sağlanmadığı, sosyal mesafe kurallarına uyulduğu dikkat çekti. Karşılama töreninde Vali İlhami Aktaş, Gaziantep ili Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantepli vatandaşlarımızla bir süre görüşerek sohbet etti. Çanakkale destanının yazıldığı şehrimiz olan Çanakkale ve Milli Mücadele’de göstermiş olduğu üstün kahramanlıklar sebebiyle Gazi’lik unvanı verilen şehrimiz Gaziantep arasında ulaşımın, ticaretin ve dostlukların artacağını ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, “Çanakkale – Gaziantep uçak seferlerinin her iki şehrimize de hayırlı olmasını diliyorum. Gaziantep ili Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na seferlerin başlamasıyla alakalı göstermiş olduğu gayretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim