Seçim Yasakları Başlıyor.. Seçim Yasakları Başlıyor..
Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'nda meydana gelen yangın sebebiyle dün tahliye edilen 3 köyün arasında yer alan Kumköy'de yangının boyutu gün ağırınca ortaya çıktı. Köy yerleşimine metreler kala kontrol altına alınarak durdurulan yangında, Kumköy mezarlığı alevlere teslim oldu. Mezarlığın büyük bir bölümü yanıp kül olurken, havadan da drone ile görüntülerdi. Mezarlıktaki ağaçların ve mezarların üzerindeki çiçekler, alevlerin etkisiyle yandı. Küle dönen selvi ağaçları, korkunç bir görüntü ortaya çıkardı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına 20 helikopter, 2 amfibik uçak, 107 arazöz, 7 dozer ve 400 personelle müdahale edildiğini söyledi. Çevre ilçe ve illerden de çok sayıda yangın söndürme ekip ve araçları da görev aldı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını belirterek, 450 hektarlık alanın yangından etkilendiğini bildirdi. Şu ana kadar 450 hektarlık alanın yangından etkilendiğini ifade eden Bakan Pakdemirli, "Kesin rakam tespitlerden sonra yangın tamamen söndürülünce yapılır. Kamuoyuna açıklama yaparız. Tarım arazilerinde de hasar var. Hasat edilen arazilerde bazi hasarlar var. Yer yer ekili dikili alanlarda da şahıs arazilerinde de bazı hasarların olduğu görülüyor. Her zaman söylediğimiz tarım sigortaları kapsamında yangın hasarları da ödeniyor. Bölgede yüzde 10 ila yüzde 20 arasında tarsim kapsamı var. Yaptırma oranı var. Malesef felaket geldikten sonra pişman oluyoruz. Ama çiftçimizi uyarmış olalım. Valilik de bir hasar tespiti yapacak. Bu köyler orman köyleri olduğu için orman teşkilatımız tarafından köylülerimize tarımsal hasarlarını bir nebze de olsa karşılamak maksadıyla belirli miktar fonu buraya tahsis edeceğiz" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'linin yönetiminde gerçekleştirilen yangın söndürme çalışmalarına belediyelerin yanı sıra çeşitli sivil toplum gruplarından da destek geldi. Büyük bir özveriyle mücadele edilirken, yangın kontrol altına alındı. Çanakkale Sivil Motorize Arama Kurtarma Derneği de gönüllerin de katılımıyla yangın söndürme çalışmalarına destek oldu. Çeşitli il ve ilçelerinden yangın söndürme çalışmalarına katılan personele kumanya dağıtan Çanakkale Sivil Motorize Arama Kurtarma Derneği'nden Medya Lokum'a yapılan açıklamada; "Çanakkale Sivil Motorize Arama Kurtarma Derneği olarak Gelibolu'da yaşanan yangın söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla Instagram sayfamızdan duyurmuş olduğumuz çağrıya destek veren gönüllü arkadaşların, duyarlı esnafların katkılarıyla ilk gece çalışma koşullarından dolayı kumanyaya ulaşamamış çeşitli il ve ilçelerden gelen personele kumanyaları dağıtıp elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Desteğini esirgemeyen esnafımıza ve dostlarımıza sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandılar.
Editör: TE Bilisim