Biga Belediyesi ile Biga Bosna-Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde yapımı gerçekleştirilen Srebrenitsa Soykırımı Anma Anıtı 11 Temmuz 2020 Cumartesi günü düzenlenen programla açıldı.

Törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ergün Erkap, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve Meclis Başkanı Melih Akyıl, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga Kahveciler Odası Başkanı İlhan Yavuz, belediye meclis üyeleri, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran ve vatandaşlar katıldı.

Biga Belediyesi’nde başkan yardımcısı atandı Biga Belediyesi’nde başkan yardımcısı atandı
Törende konuşan Biga Kaymakamı Mustafa Can "Öncelikle katılan herkese teşekkür ediyorum. Bundan 25 yıl önce dünya tarihinin yakın tarihte eşi benzeri görülmemiş en büyük soykırımlarından birisi gerçekleşti. Maalesef bu soykırım sözde batı medeniyeti dediğimiz demokrasinin hukukun medeniyetin gelişmiş olduğu ve hatta burada katledilen insanlar ne yazık ki Birleşmiş Milletlerin güvenli bölge dediği bir bölgeye sığınarak orada hainlerce kurban edildiler. Bizler de tarihte bu tarz soykırımları acıları hiçbir zaman unutmayacağız. Bizler de yaşadığımız sürece Boşnak kardeşlerimizin acılarını hissederek bunu yaşayacağız ve gelecek nesillere de aktaracağız. Bu anlamlı bir anıt, Srebrenitsa çiçeği deniliyor. 11 Temmuz'un anısına ithafen 11 tane çiçek demeti var. İnşallah insanlık böyle acılar yaşamaz. Bu anıtın Bigalı Şehidimiz Ulaş Açıkgöz'ün adının verildiği caddede olması ayrı bir anlam katıyor. Ben bir kez daha 11 Temmuz 1995 tarihinde şehadet şerbeti içen 8.372 Boşnak kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından plaket taktimi yapıldı ve sonrasında Müftü Orhanlı tarafından dua edilerek anıtın açılışı yapıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim