30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü kutlamalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınladı. Genelgede kutlamalara corona virüsü tedbirleri kapsamında kısıtlanma getirildi. Getirilen kısıtlamalara muhalefetten tepkiler geldi.

Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti

Resmi törenlerin dışında Anamuhalefet Partisi CHP de geçtiğimiz yıllarda başlattığı Atatürk Anıtları'na çelenk sunmaya devam etti. Bugün Biga Cumhuriyet Meydanı'nda önce resmi çelenk sunumu gerçekleştirilirken, ardından CHP Biga İlçe Başkanlığı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, bundan tam 98 yıl önce bugün, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da, eşsiz bir zaferle taçlandırıldı. Kudretli Başkomutan'ın 'Ya İstiklal ya ölüm' emri, milletimizin genlerinde bulunan özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile bütünleşerek esaret zincirlerini söküp attı. 30 Ağustos'u yalnız 'askeri bir zafer' olarak tanımlamam mümkün değildir. 30 Ağustos aynı zamanda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'milletin egemenliği' düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir" dedi. "Hiç kimse aradan geçen 98 yıla aldanmasın" diyen Başkan Öztürk; "Dumlupınar'da yakılan ışık, hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Ve bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil, içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacak. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı'nın önderi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim