Eylül ayı toplantısında Helenistik dönemin önemli antik liman kenti Parion Antik Kenti, 1850 yıl sonra belediye meclisine ev sahipliği yapmış, ‘tarihi’ olarak nitelendirilen toplantıda ilk defa 3 MHP’li üyenin de desteğiyle 1 gündem maddesi Millet İttifakı’nın istediği gibi muhalefet oylarıyla kabul edilmemişti.

Sadece Medya Lokum’da yayınlanan bu ayrıntıyla ilgili MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Ak Parti İlçe Başkanı olarak atanan Hasan Sepici’ye topu attı ve “Parion’da yapılan Meclis toplantısında MHP’li üç Meclis üyemizin kararı benim onayım ve bilgim dahilinde bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Daha önce ittifak olarak birlikte grup toplantısı yaptıklarını ifade eden MHP Biga İlçe Başkanı Altınkaya; “Öncelikle şunu söylemek istiyorum Meclis üyelerimizin hiç bir eksiği yoktur. Parion’da yapılan Meclis toplantısında MHP’li üç Meclis üyemizin kararı benim onayım ve bilgim dahilinde bulunmaktadır. Orada bir yanlış karar varsa benim kararım, bir hata var ise benim hatamdır. Diğer Meclis üyemiz Sıtkı Keçeci’nin bu durumdan haberi yoktu.  Kendisiyle de o anda göz teması kuramadık. Meclis Toplantısından 1 gün önce MHP ve AKP ittifak olarak gurup toplantısı yapıp istişareler sonucu Bigamız için olumlu kararlar alıyorduk. Haliyle çatlak ses çıkmıyordu. Fakat Akp İlçe Başkanı Hasan Sepici göreve geldikten sonra gurup toplantılarını sadece kendi parti temsilcileriyle ayrı olarak yapmak istedi teşkilatları ayrıştırdı” ifadelerini kullandı.

Kahve ziyareti mitinge döndü Kahve ziyareti mitinge döndü

Başkan Altınkaya açıklamasında ittifakı sorunsuz bir şekilde yürütmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade ettiği açıklamasını; “2000 yılında ilk olarak Ülkü Ocakları ve bu kutlu dava ile tanıştım. Tam 20 yıldır çizgimizi bozmadan Ülkü Ocaklarının ve Genel Merkezimizin emrinden hiç çıkmadım. Sokaklarda Ülkücü Hareketin haklı mücadelesini verdik. Kaybettiğim, ceza almış, bedel ödemiş dava arkadaşlarım oldu. Bizi bu kutlu davadan ne cezaevleri, nede tabutluklar vazgeçirebildi. Bundan sonra da hiçbir güç bizi davamızdan vazgeçiremeyecektir. Çok şükür sokaklarda verdiğimiz mücadeleyi siyasette davamıza ve halkımıza İl Başkanım Sayın Ali Tuğrul Yıldırım’ın teklifi ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin onayı ile hizmet etmek nasip oldu. Mhp’nin iç meselesine makamı mevkisi ne olursa olsun herhangi birisi ne karışabilir ne de hakaret edebilir. Genel Başkanlarımız ülkenin bekası için bir ittifak yaptı. Bu ittifakı sorunsuz bir şekilde sürdürmek boynumuzun borcudur” ifadeleriyle sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim