Yeni Eğitim Öğretim dönemi, covit 19 pandemisi gölgesinde Biga Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Biga İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü'nün evsahipliğinde gerçekleştirilen sade tören, fiziksel mesafe kuralına uyularak yapıldı.

Yapılan törene; Biga Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Keçeci, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri Yusuf Yalçın, Aydoğan Aytekin, Remzi Altın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve okul kurum müdürleri katıldı.

İlköğretim Haftası kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunulmasıyla devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Müdür Bilen'in konuşmasında Atatürk vurgusu yer alırken; pandemi sürecinin zorluklarıyla mücadele eden eğitim camiasına da mesajlar vardı. Okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrı kalan öğrencileri anladıklarını söyleyen Müdür Bilen; "kavuşacağımız günleri heyecanla bekliyoruz" dedi.

Müdür Bilen'in dikkat çeken konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

"Biga'da 1200 öğretmen, okul çalışanları ile birbirine kenetlenmiş kocaman bir aile olarak 14 bin öğrencimize kavuşacağımız günleri heyecanla bekliyoruz. Bu süreçte edindiğimiz tecrübeler ışığında, şartlar ne olursa olsun, zorluklara yenilmeden yenerek çıkacağız. Pandemi döneminde okulundan, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrı kalan çocuklarımızın gayretine, inancına şahitlik etmekten büyük bir kıvanç duyuyorum. Bu zorlu süreci sabırla ve pes etmeden yöneten tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Eğitimciler olarak en kıymetli emanetiniz olan yavrularımızın sorumluluğunu yüreğimizde taşıyoruz. Biga eğitim ailesi olmanın mayasında birlik içinde biricik olmak vardır. Bu ülkenin hikayesini sınırların ötesine taşımak en önemli gayemizdir. Biga'nın evlatları tarihini bilen, manevi değerlerini özümsemiş, vatan toprağına köklenen bir nesil olarak yarınlarımızın teminatı olacaktır. Milletimizin evlatlarını yarına hazırlayan, kalbi öğrencileri için atan kıymetli meslektaşlarım. Bu zor günlerde evlatlarımızın hayallerine giden yolları açmak için çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözünün bilinciyle karşımıza çıkan her zorluk, ilerlemek ve bir sonraki safhaya geçebilmek üzere bizi motive ediyor. Evlatlarımıza da bizi biz yapan bu gücü, bu ruhu aktarmaya devam edeceğiz. Yarının ufkunda çığır açan bir nesil hedefimize doğru ilerlerken en büyük gücümüz ve desteğimiz olan değerli velilerimiz. Pandemi sürecinde de gördük ki; birlikte hareket ettiğimiz sürece her zorluğun üstesinden gelebiliriz. Biz, birbirine yürekten bağlı büyük ve güçlü bir aileyiz." BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK'E SELAM OLSUN

Atatürk Anadolu Lisesi iftarda bir araya geldi Atatürk Anadolu Lisesi iftarda bir araya geldi

Tören Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ece Dağbaşı'nın 'Okulumuz' adlı şiirini okumasının ardından sona erdi. Öte yandan sunucunun hazırladığı Atatürk vurgulu sunum da beğeni topladı. Sunumda kullanılan metinde;  "İki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, milletin geleceğini yoğuran eğitim ordusu. Eğitimdir ki, bir ulusu ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek ve şerefli bir topluluk olarak yaşatır; ya da bir ulusu esaret ve sefalete terk eder. Cumhuriyetimize vereceğimiz en büyük armağan gençlerin eğitilmesi olacaktır" diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e selam olsun. Selam olsun, bu zor şartlarda canla başla mücadele eden 1 milyon 100 bin kişilik dev eğitim ordusuna. Selam olsun, 18 buçuk milyon geleceğimizin yıldızları öğrencilerimize..." ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim