Biga'da kazanan muhtarlar belli oldu Biga'da kazanan muhtarlar belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski yol arkadaşlarından, Biga'nın tanınmış esnaflarından Vehbi Şenoğlu hayatını kaybetti. Refah Partisi döneminden Erdoğan'ın yol arkadaşı Vehbi Şenoğlu'nun ölümü ailesini ve sevenlerini üzüntüye boğdu.
 
2013'TE ERDOĞAN'I BÖYLE ANLATMIŞTI
 
Vehbi Şenoğlu 2013 yılında o dönem Haber 7'de çalışan Samet Tuncer'e konuşmuştu. Tuncer'in haberine göre;1989 Türkiye yerel seçimleri çalışmaları kapsamında Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan tarafından o yıl Çanakkale'de siyaset çalışmaları için görevlendirilen Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale'ye oradan da Biga'ya gelir. Refah Partisi Biga teşkilatını bulur ve seçim çalışmalarına başlar. Yaklaşık bir ay kaldığı Çanakkale'de akşamları Biga'ya gelir ve yol arkadaşlarının evinde misafir olur.
 
Erdoğan'ı anlatan Vehbi Şenoğlu, "Başbakan Erdoğan ile tanışmam 1989 yerel seçimlerinde oldu. Ben o dönem Refah Partisi'nden Biga Belediye Başkanı adayıydım. Partimizin Çanakkale'den milletvekili olmadığı için Recep Tayyip Erdoğan Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde Genel Merkez tarafından Çanakkale ve tüm ilçelerini tedviren görevlendirilmişti. Biga'ya gelerek beni ve Biga İlçe Başkanı Rıdvan Yılmaz'ı buldu. Erdoğan, Çanakkale ve diğer ilçelerdeki çalışmalarını tamamlar akşam olduğu zaman ise Biga'ya gelirdi ve benim evimde kalırdı. Sabah olunca yine il merkezi başta olmak üzere tüm ilçelerde seçim çalışmaları yapıyor ve aday tespitinde bulunuyordu. Seçim süresince yaklaşık bir ay Biga'da kaldı" diye konuşmuştu.
 
ALLAH'IN TAKDİRİNE KARŞI MI GELİYORSUN?
 
Seçim sürecinde kendisine önemli mesajlar verdiğini söyleyen Şenoğlu, "Akşam Biga'ya döndüğünde kendisiyle samimi sohbetlerimiz oluyordu. Hatta ben kendisine 'Sayın başkanım bizim Biga'da etkili bir gücümüz yok buradan aday çıkarmayalım' dedim. Kendisi epey tedirgin oldu ve 'Sen Allah'ın takdirine karşı mı geliyorsun. Sen aday olacaksın kazanırsan belediye başkanı olacaksın kazanamazsan işine gücüne bakarsın' dedi. Erdoğan ile dostluğumuz işte bu yıllara dayanır. Aradan yıllar geçmesine rağmen her zaman ahde vefa gösterir ve bizleri unutmaz" dedi.
 
HİÇBİR ZAMAN AFFETMEYECEĞİM!
 
Erdoğan pişmanlığını gözleri dolarak anlatan Şenoğlu, "O dostluklara hiç unutulmayacak değerleri verir. Okuduğu şiir nedeniyle cezaevine girdiği zaman onu ziyaret edemediğim için kendimi hala suçlu hissediyorum ve hiçbir zaman kendimi affetmiyorum, affetmeyeceğim. Çünkü ben mutlaka onu ziyaret etmeliydim ama uğraşlarımızdan dolayı ziyaret edemedim. Hala o üzgünlüğü ve pişmanlığı yaşarım" ifadelerini kullandı.
 
KURU FASULYE MOLASI OLARAK ANILIYOR
 
Başbakan Erdoğan için 'Biga' dendiği zaman kuru fasulye molası akıllara gelir. Fasulyenin hikayesini de anlatan Şenoğlu, "Başbakanımız 2007 yılında Biga'ya gelmeden milletvekilinden haber yollamış 'Vehbi ağabeyin yemeğini yiyeceğim' demiş. O yemekte Çan ilçesinin Kızılelma köyünden gelen eşimin yaptığı kuru fasulye vardı. Ve o zamandan sonra Başbakan Biga'ya geldiğinde kuru fasulye molası verir adıyla anılır oldu" dedi.
 
Şenoğlu'nun cenasezi bugün Cumhuriyet Mahallesi, Yeniyol Caddesi (Bayram Yeri), No: 7 deki evinden alınarak Çiçeklidede Mezarlığına defnedilecek.

Editör: TE Bilisim