Biga Belediye Meclisi sandalye sayıları belli oldu Biga Belediye Meclisi sandalye sayıları belli oldu
Biga Belediye Meclisi'nde iki maddenin oylamasında yaşanan farklılık istifa getirdi. Cumhur İttifakı kontenjan adayı olarak seçilen MHP'li Meclis Üyesi Zeki Mutlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla istifasını duyurdu. Herhangi bir neden belirtmeyen Mutlu'nun 'Gördüğüm lüzum üzerine' ifadelerini kullanması dikkat çekti.
 
Bu istifa paylaşımın ardından ise MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya sert bir mesaj yayınlayarak, Mutlu'nun Belediye Meclis Üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini açıkladı.
 
"Siyaset gömleği giymek kişilere birçok sorumluluk yükler" diyen MHP Biga İlçe Başkanı Altınkaya; "Kişiler hatalar yapabilir fakat hatada ısrar etmek helâke sebeptir. Siyasi partisinin ruhunu taşıyamayan fikirlerini benimseyemeyen kişilerin partisinden ayrılması doğal bir süreçtir. Fakat seçmen çoğunlukla oy verirken ideoloji ve parti liderlerini esas alarak tercihte bulunur. Bu sebepten dolayı pusulada adı dahi olmadan partilerin adına bir makam dolduran kişilerin partisinden istifa ettiyse bu partiye gönül vermiş dava arkadaşlarımızın oylarını temsil etmesi kanımca etik değerlerden çok uzaktır. Zira bu oyu partilerin desteği olmadan alamayacakları açıktır. Özellikle meclis üyeleri, il genel Meclis üyeleri gibi makamlarda bulunanlar aynı partiden yedeği olduğu için partisinden istifa ettiği gibi mevcut görevinden de istifa etmelidir. Aksi halde davamızın oylarını temsil etmek bir çeşit haram yemektir bence. Onurlu herkesten beklentimiz budur" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim