Aşırı yağışlar Biga köylerinde de etkili oldu Aşırı yağışlar Biga köylerinde de etkili oldu
Medya Lokum'da yayınlanan İdriskoru Köyü’nde 19 sokak köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü haberi büyük yankı uyandırdı. Kim ya da kimler tarafından yapıldığı belli olmayan vahşetle ilgili Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği harekete geçerken; Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, CHP Biga İlçe Başkanlığı ve MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya da sessiz kalmadılar.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; "Biga’mızın İdriskoru köyünde maalesef hepimizi derinden üzen bir olay yaşandı. Kimsenin hiçbir canlının canına kast etme hakkı ve özgürlüğü yoktur. Hayvanları da, ağaçları da katledemez, zarar veremez. Asıl tehlike saçan sokakta yaşayan hayvanlar değil onları böyle katledenlerdir. Bu katliamı, vahşeti yapanları şiddetle kınıyorum ve Allah’a havale ediyorum. Sahipli ve sahipsiz sokak hayvanlarına gerçekleştirilen bu olayın, aydınlanana kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nden yapılan açıklamada ise gerçekleşen ölümlerin planlı ve kasti yapıldığı hatırlatılarak; "Değerli basın emekçisi arkadaşlar,  Attığımız görüntülerde vahşice sokak hayvanlarının öldürüldüğü görülmektedir.  Gerçekleşen bu ölümlerin planlı ve kasti olduğu açıktır. Bu noktada öldürme şekli, soğuk kanlılık ve planlı olması açıkça şüphelilerin canavarca his beslediğini ortaya koymuştur. Yaşama hakkı sadece insanlara ait değildir, bu canlıların da yaşama hakkı mevcut olup, devlet tüm canlıların yaşama hakkını korumakla yükümlüdür. Katledilen köpeklerin sahipsiz sanılmaları mümkün değildir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Yönetimi olarak konunun takipçisi olacağımıza ve bunu yapan canilerin gereken en ağır cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz" ifadelerine yer verildi.
MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya yaptığı yazılı açıklamada; "Bugün şahsımı çok sarsan, yüreğimi fazlasıyla sızlatan bir haberi aldım. Hiçbir vicdana, hiçbir insanlık değerine sığmayacak bir şiddet ve alçaklığın hayvanlara reva görüldüğünü irkilerek öğrendim. Zehirlenmiş halde bulunan 19 köpek insanım diyen herkesi infial ve isyana sürükledi. Gözümün önünden o görüntüler bir türlü gitmiyor. Cani ruhlular, insanlığın defolu yüzleri köpeğe kast etmişler! Ne hazin değil mi? Karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi aşağıların aşağısı yaratıklar nasıl çıktı? Zehirlenip ölüme terkedilen köpekler hepimizin vicdanını kanattı. Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvanlara mı yetti? Katiller nasıl bir ruh haline sahipti? İnsanlığın utanç vesikası olan canilere söylenecek ne bir söz, dehşet verici fiillerini örtecek ne de bir kılıf vardır! İşkence ve eziyete maruz kalan 19 köpek altında insanım diyen herkes kaldı. Karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi aşağıların aşağısı yaratıklar nasıl çıktı? Üzerinde mutlaka durup düşünmemiz gereken soru emin olunuz budur" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim