Genel yönetimlerin mihenk taşlarından, köy ve mahalle idaresini üstlenen muhtarlarımın 19 Ekim Muhtarlar Günü için tören düzenlendi.

Kaymakamlık binası önünde yapılan çelenk koyma töreninde sosyal mesafe unutulmadı. Atatürk büstüne çelenk konularak başlayan tören, TOKİ Hasan Tahsin Günay İlkokulu sınıf öğretmeni Gülden Mutlu yönetiminde İstiklal Marşı'nın okunması ve Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah’ın konuşmasının ardından son buldu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah konuşmasında; "Muhtarlık müessesesi kültürümüzün ve sosyal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel yönetimlerin en eski örneğini temsil eden devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımıza devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devlete ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. 19.10.2015 tarih ve 2015\11  sayılı Başbakanlık Genelgesiyle muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla 19 Ekim gününü hükümetimiz tarafından muhtarlar günü olarak belirlenmesi, devletimiz ve hükümetimizce en küçük yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önemin göstergesidir. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiptirler. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla aralarında aracı bir kurum rolü oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasından önemli bir görevi yerine getirmektedirler" ifadelerini kullandı.

Bir Gurur Abidesi; Gelibolu Tarihî Alan Bir Gurur Abidesi; Gelibolu Tarihî Alan

(Haber: Ahmet Tunç)

Editör: TE Bilisim