“Amerika, Afrika ve Türki Cumhuriyetlere odaklanacağız” “Amerika, Afrika ve Türki Cumhuriyetlere odaklanacağız”

Artan girdi maliyetlerine rağmen üreticinin ürettiği süt fiyatlarına enflasyonu artıracağı gerekçesiyle artış yapılmaması sektörde büyük tepki çekmeye devam ediyor. Ulusal Süt Konseyi toplantısından sonra açıklanan süt fiyatlarına zam yok kararına en sert tepkiyi gösteren Birlik Başkanı oldu. Çiğ süt referans fiyatları artırılmayarak sadece prim desteklerinin 15 kuruştan 40 kuruşa çıkarılmasına isyan eden Karabulut, “O verdiğiniz 40 kuruş desteği de alın başınıza çalın” dedi. Sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Karabulut, "Yazık günah, bu millete süt üretmek, et üretmek suç oldu" demişti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise, artan girdi maliyetlerine rağmen üreticinin süt fiyatlarına zam yapılmamasını meclis gündemine taşıdı. AKP Aydın Milletvekili ve 60 Milletvekilinin Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında verdiği kanun teklifi üzerine mecliste söz alan Yokuş süt üreticilerine artan girdi maliyetlerine rağmen 11 aydır zam yapılmadığını belirtti. Son 11 aydır yem fiyatlarına yüzde 100’e yakın zam yapıldığını aktaran Yokuş;  “Çiğ süt üreticileri 11 aydır zam alamıyor. Son 11 aydır yem fiyatları neredeyse yüzde 100’e yakın artış göstermiş. Yem torba fiyatı 45-50 liradan 100 liraya yükselmiş durumda. Diğer girdi maliyetleri ise yüzde 30’lara kadar çıkmış durumda. Ancak bu süreçte süt konseyi süt üreticileri için zam yapmaya gerek duymamış. Bakanlığında zaten nasıl yönetildiği hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Evler şenlik bir bakanlığımız var. Evlere şenlik bir bakanın evlere şenlik Süt Konseyi olmuş” ifadelerini kullandı.
Üreticilerden, üretici birliklerinden ve muhalefetten karara tepkiler dinmiyor. Bir tepki de CHP Biga İlçe Başkanlığı'ndan geldi. CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, 24 Ekim Cumartesi günü Gümüşçay'da gerçekleştirecekleri basın açıklamasına tüm Bigalıları davet etti. Başkan Öztürk açıklamasında; "Türkiye genelinde her şeye fahiş fiyatlarla zam gelirken, üreticimizi bitirmeye yönelik kasıtlı olduğunu düşündüğümüz çiğ süt fiyatlarına hiçbir zam yapılmamasının nedenini iktidara sormak için Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Örgütü olarak Gümüşçay Belde Başkanlığımızda 24 Ekim 2020 Cumartesi günü saat 12:00'de basın açıklamamız olacaktır" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Baş Danışmanı Orhan Sarıbal, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP'li İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, Çan CHP İlçe Başkanı Harun Arslan da katılacak.

Editör: TE Bilisim