Artan girdi maliyetlerine rağmen üreticinin ürettiği süt fiyatlarına enflasyonu artıracağı gerekçesiyle artış yapılmaması sektörde büyük tepki çekerken; CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, 24 Ekim Cumartesi günü Gümüşçay’da gerçekleştirecekleri basın açıklamasına tüm Bigalıları davet etti. Aynı gün Ak Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici de bir açıklama yayınladı ve 2020 yılı Nisan-Mayıs-Haziran Çiğ Süt Desteklerinin üreticilere ödeneceğini duyurdu. Bu açıklamaya yanıt ise gece yarısı CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk'ten geldi.

Erdoğan'dan Çavuşköy'e çocuk köyü ve spor kompleksi... Erdoğan'dan Çavuşköy'e çocuk köyü ve spor kompleksi...

Sosyal medya sayfasından yanıt veren CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk; "Bigalı Köylümüze müjde süt primleri dağıtılmış artık tarımın bütün sorunları biter bu arada eşit dağıtılırsa üretici basına 1381 TL düşüyor yani bir yıl için 10 çuval yem artık güzel günlerde harcarsınız" ifadesiyle ironi yaptı.

Ak Parti Biga İlçe Başkanlığı'ndan İlçe Başkanı Hasan Sepici imzasıyla basına servis edilen bilgide ise şu ifadeler yer aldı:
AK Parti Biga İlçe Başkanı Veteriner Hekim Hasan Sepici 2020 yılı Nisan-Mayıs-Haziran Çiğ Süt Destekleri 23 Ekim 2020 Cuma günü saat 18.00’da üreticilere ödeneceğini duyurdu. Başkan Sepici Sosyal Medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi: “2020 Yılı Nisan-Mayıs-Haziran Çiğ Süt Destekleri 23 Ekim 2020 Cuma günü 18:00' de TC No/ Vergi No ayrımı olmaksızın üreticilerimizin hesaplarına aktarılacaktır. Bu kapsamda İlçemizde 3143 üreticimize 4.340.536,00 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.”   Sepici ayriyeten konu ile ilgili olarak “Yapılacak ödemelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim