Biga Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı Biga Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82'nci yılında tüm Türkiye'de törenlerle anılıyor. Ulu Önder Atatürk için Biga Cumhuriyet Meydanı'nda da tören düzenlendi. Törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz ve protokol üyeleri katıldı.
 
Tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saatler Ulu Önder'in gözlerini yumduğu 09:05'i gösterdiğinde ise saygı duruşunda bulunuldu, o anda hayat durdu. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağımız yarıya indirildi.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Biga Kaymakamı Mustafa Can gerçekleştirdi. Kaymakam Can konuşmasında; "Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yılında rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Yalnızca ülkemiz tarihinde değil, dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. Atatürk’ün tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir. Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1919'da başlayıp 1923'te Cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede, bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrar içinde, vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük azmini koruyarak güçlenmesi, büyümesi ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmesi için yılmadan yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 82. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından şiirler okundu ve 10 Kasım nedeniyle Biga'da okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından ise tören sona erdi. Gümüşçay ve Karabiga'da da Ulu Önder törenlerle anıldı.

Editör: TE Bilisim