“Rütbe devletinse, ceket milletindir. Milletin emanetine sahip çıkacağız” “Rütbe devletinse, ceket milletindir. Milletin emanetine sahip çıkacağız”
Biga Belediye Meclisi'nde Cumhur İttifakı'nda sular durulmuyor. MHP Belediye Meclis Üyesi'yken olaylı bir şekilde partisinden istifa eden Zeki Mutlu ile MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya arasındaki tartışmaya Ak Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici de katıldı. Bağımsız belediye meclis üyesi Zeki Mutlu'ya meclis üyeliğinden de istifa çağrısı yapan Altınkaya'ya kasım ayı belediye meclis toplantısı sonrası Mutlu'nun yanıtı ise; "Anlaşılıyor ki verdiğimiz rahatsızlığın boyutu yüksekmiş. meğerse arkadaş için de gündem maddeleri büyük önem arzediyormuş. Bu durum da gösteriyor ki bundan sonra kamuoyunda daha ayrıntılı bilgiler paylaşmak gerekecek" olmuştu.
Aralık ayı belediye meclis toplantısı sonrası MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya ve ardından Ak Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici yazılı birer açıklama yayınladılar. Cumhur İttifakı adına paylaşılan açıklamada; "Cumhur İttifakı ruhuna uymayan davranış ve söylemlerinden ötürü partisinden istifa eden, her meclis toplantısında Biga’mız için üreteceğimiz hizmetlerde muhalefetin dahi evet dediği konulara kişisel egosunu tatmin etmek adına karşı çıkan, kamu yararına olan konulara dahi hayır diyen ve bu hizmetleri sekteye uğratmaya çalışan Belediye Meclis Üyesi Zeki Mutlu’nun bugün gerçekleşen Aralık Ayı Olağan Biga Belediyesi Meclis Toplantısı bitiminde Cumhur İttifakı Meclis Üyelerine küfür etmesi hasebiyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur" ifadeleri dikkat çekti.
Açıklamada bağımsız belediye meclis üyesi Zeki Mutlu'nun belediye başkanı ve meclis üyelerine küfür ettiği iddiası dikkat çekti Cumhur İttifakı'ndan yapılan açıklamada; "Zeki Mutlu'nun bu küfrü bayan meclis üyelerimizin de duyacağı şekilde Cumhur İttifakı Biga Belediyesi Meclis Üyelerimize ve Belediye Başkanımıza sarfetmesi edep dışı, haysiyetsizce aynı zamanda milli ve dini değerlerimizden uzak bir tavırdır. Bu ahlaksız davranışı yaparken Biga halkının takdiriyle seçildiğini ve çatısı altında bulunduğu yerin sahibinin Bigalılar olduğunu unutmuştur. Bu hadsiz söylem tüm Biga halkına yapılmış bir terbiyesizliktir. Meclis üyeliğine ve meclis toplantısı adabına yakışmayan tavırları, şekilsizce bacak bacak üstüne atması, sakız çiğnemesi karakter ve psikolojik problemini ortaya koymaktadır.
Halkı temsil etmek adına hiçbir şey bilmediğiyle ilgili toplumda kanaat oluşan bu kişinin haddini de bilmediği bu sözlerinden sonra ispatlanmıştır.
Hangi yolda olduğu bilinmeyen Zeki Mutlu’yu edep dışı sözlerinden ve haddini aşan bu davranışlarından dolayı şiddetle kınıyor ve meclis üyeliği sıfatıyla yapabileceği tek doğru hizmet olan istifaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Konuyla ilgili bağımsız belediye meclis üyesi Zeki Mutlu'nun ne yanıt vereceği de merak konusu.

Editör: TE Bilisim