Bigmok: Etini çadırını al gel Bigmok: Etini çadırını al gel
Dardanel Ton'un yeni reklam filmi, Türk mutfağına ait yemekleri kötü gösterdiği algısı vermesi üzerine büyük tepki çekti. Corona kısıtlamaları nedeniyle restoranların zor zamanlardan geçtiği bu dönemde yayınlanan reklam filminde, aşçılar korku filmi karakteri gibi gösteriliyor, yemekler ise kaçınılması gereken zararlı besinler algısı oluşunca Dardanel Ton firmasına sosyal medya ve bazı illerin esnaf odalarından tepki gecikmedi.
Sosyal medyada büyük yankı uyandıran reklam filminde, bir erkek ve kadın Türk yemeklerinin servis edildiği restoranların bulunduğu sokaktan geçiyor. Bu sırada masalarda oturan müşterilerine Türk mutfağından çeşitli örnekler sunan, servis yapan aşçılar gösteriliyor. Sokağın genelinde yaratılan hava, ortama korku filmi havası veriyor. Buradan koşarak uzaklaşan çiftin soluklandığı ilk anda "Ton mu yesek?" demesi ile sahne değişiyor.
REKLAM FİLMİ LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ!
Dardanel Ton firmasının reklam filmi beğeniden çok tepki çekince bazı illerin Esnaf Odalarından tepki gördü. Türk Mutfağının aşağılandığı, Türk Milletinin yemek kültürüyle dalga geçildiği eleştirileri ile Dardanel Ton ürünlerine boykot çağrısı yapılamaya başlandı. Bunun üzerine Dardanel A.Ş. sosyal medyadan açıklama paylaştı.
“KAMPANYAMIZIN AMACI.. MİZAHİ BİR DİLLER ELEŞTİRMEKTİR”
Sosyal medyadan yapılan açıklamada Dardanel’n sektörde 36 yıldır hizmet verildiğine dikkat çekilerek; “Gıda sektöründe 36 yıldır birlikteyiz; birbirimizi iyi biliriz. 2 Aralık akşamından bu yana ekranlarda ve dijital mecralarda müşterilerimizle buluşan “Ton mu yesek” kampanyamızın amacı, yemek kültürümüzü gösteriş malzemesi yapan ve esnafımızı temsil etmeyen şovları mizahi bir dille eleştirmektir. Çanakkale’de doğmuş, bu toprakların insanının emeği ile büyümüş bir marka olarak ne esnafımızı ne de Türk Mutfağına saygıda kusur etmemiz söz konusu bile olamaz. Kampanyanın başından beri olumlu ve olumsuz görüşlerini dile getiren herkese çok teşekkür ederiz; sizlere saygımız sonsuz. Kurulduğumuz günden bu yana tek bir amacımız var; sofranızdan balığı ve sağlığı eksik etmemek. Bu amaç uğruna yaratmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Saygılarımızla” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim