Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor Tartışmalı anıt için bir hamle de Demirkol’dan: Hukuki süreç başlıyor
Biga İlçeHıfzısıhha Kurulu, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak Karabiga ve Balıklıçeşme'de karantina ilan etmişti. Karantina süresi bu gece itibariyle sona erecek.
Karantina süresi sona erecek Karabiga'nın Belediye Başkanı Ahmet Elbi belde sakinlerini kalabalık oluşturmamaları gerektiği konusunda uyardı. Başkan Elbi yaptığı yazılı açıklamada; Kıymetli Karabigalı Hemşehrilerim! Biga İlçesi Umumi Hıfzısıhha Kurulu Kararı ile, Beldemizde uygulanan 14 günlük Covid-19 karantinası 15.12.2020 Salı günü saat 00:00 itibariyle sonlandırılarak, Beldemize giriş-çıkışlar serbest bırakılmıştır. Ancak sizlerin de bildiği gibi salgın devam etmekte olup, karantina süresince özen gösterdiğimiz şekilde yine maske-mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edeceğiz. Ev ziyaretleri, taziye vb. bulunmayacak, kalabalık oluşturacak her türlü eylemden uzak duracağız. Yaşanan kısıtlamaların tekrar yaşanmaması, bu süreçte yaşadığımız hastalık ve kayıplarımızı da göz önüne alarak lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Tüm hastalarımıza şifa, hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Geçmiş olsun Karabigam" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim