İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 16-25 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası İzmir Mizah Festivaline Charlie Hebdo dergisinin yayın danışmanı ve karikatüristi Plantu'nun da davet edildiğinin ortaya çıkmasıyla İzmir Valiliği harekete geçti ve programı iptal etti.

Bülent Erdoğan’dan toplu konut ve jeotermal turizm projeleri Bülent Erdoğan’dan toplu konut ve jeotermal turizm projeleri

İzmir Valiliği’nin ‘dur’ dediği programla ilgili tepkisini ortaya koyan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i kınayan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e ve dinimize yönelik çirkin ve alçakça yayınlar yapan Fransız Charlie Hebdo dergisinin yayın danışmanı ve karikatüristinin İzmir Büyükşehir Belediyesince İzmir’e davet edilmesi aynı oranda bir provokasyondur. Bu dergi uzun zamandır değerlerimize ve inançlarımıza açıkça saldırmakta ve bunu düşünce özgürlüğü adı altında yapmaktadır. Tüm bu saldırıların temelinde elbette ki İslamofobik zihniyet bulunmaktadır. Efendimizi ve mukaddes değerlerimizi hedefine koyan kirli zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bu nasıl bir zihniyet ki, İslam’a karşı şiddetli bir düşmanlık beslemektedir. Bu nasıl bir zihniyet ki, Peygamber Efendimize ve Müslümanlara her fırsatta hakaret eden derginin yayın danışmanını İzmir'de festivale konuk olarak davet etmektedir? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mizah Festivali kapsamında Türkiye ve İslâm düşmanlarını davet ettiği söyleşiyi tepkiler sonucu iptal eden İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e teşekkür ediyorum. Dini ve millî değerlerimize sahip çıkmak hakkımızdır! Bu yapılan aydın bir hareket değil toplumumuzun sinir uçlarıyla oynanan karanlık bir harekettir. Açıkça görüyoruz ki değerlerimize ve inançlarımıza saygıları da maalesef kalmadı. Değerlerimizi hiçe sayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i şiddetle kınıyorum.”

Editör: TE Bilisim