Doğnak'ta Serdinç Gündüz güven tazeledi Doğnak'ta Serdinç Gündüz güven tazeledi
Biga'da çay ocaklarının kapanmasının ardından Biga Kahveciler Odası Başkanı bir basın açıklaması düzenlemiş ve; "Bıçak kemiğe dayandı" demişti. Uzun mücadeleler sonucunda uygulamadan vazgeçildi. Medya Lokum’a konuşan Biga Kahveciler Odası Başkanı Yavuz; “Pazartesi gününden itibaren çay ocaklarımız açılacak. Biga’nın pazarının kurulduğu Çarşamba günleri ise çay ocaklarımız yine kapalı olacak. Esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir an önce pandemi sürecinin sona ermesini umut ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Bugün de Biga İlçe Hıfzısıhha Kurulu yaptığı açıklama ile çay ocaklarının açılacağını duyurdu.
KARAR:
İlçemizde yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu tedbirler kapsamda, 26/11/2020 tarih ve 2020/121 nolu kararımız ile vatandaşların toplanma alanı haline geldiği, sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği yerler olarak gözlemlenen çay ocaklarının faaliyeti yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulmuştu.
Salgınla mücadelede görülen olumlu seyir, yeni vaka sayılarının düşüş trendine girmesi nedeniyle İlçemiz genelinde bulunan çay ocaklarının aşağıda belirtilen esaslar dahilinde 28/12/2020 tarihinden itibaren açılması uygun görülmüştür;
1.İlçemizde bulunan çay ocakları Sağlık Bakanlığı COVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine uygun olarak, İçişleri Bakanlığı genelgeleri ve Biga Umumi Hıfzıssıhha kurul kararlarımızda belirtilen çalışma gün ve saatleri dahilinde faaliyet gösterecektir.
2.Çay ocaklarında vatandaşların oturması için masa, sandalye, kürsü vb. bulunmayacak, bu yerler vatandaşlarımızın toplanma alanı haline dönüştürülmeyecek, sadece esnafa servis yapacaktır.
3.Çarşamba günleri ilçemiz merkezinde kurulan pazar nedeniyle oluşan yoğunluğun sosyal mesafe ihlalini arttıracağı öngörülerek, bulaşma riskinin önüne geçmek amacıyla ilçe merkezinde bulunan çay ocakları yeni bir karar alınıncaya kadar Çarşamba günleri faaliyet göstermeyecektir.
Kararlarımızla ile ilgili uygulamalarda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, sıralı/sorumlu amirlerce tüm birimlerimizle koordinasyon ve işbirliği çerçevesinde hareket edilerek gerekli tedbirlerin alınması ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan esnaflarımıza ilk ihlalde uyarı yapılması, ikinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi gereği idari yaptırım uygulanması, üçüncü kez yapılacak ihlalde ilgili işletmenin geçici süreliğine faaliyetten men edilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususlarına; oybirliği ile karar verilmiştir.

Editör: TE Bilisim