İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt, Lapseki İYİ Parti teşkilatı ile bir araya geldiler.

Lâpseki’de önemli açıklamalarda bulunan Rıdvan Uz, 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü işaret ederek, “Biz Lapseki’de, zaten ekonomisi can çekişen bu küçük ilçemizde, tarımla geçinen, hayvancılıkla geçinen insanımızın, en azından bunlardan sebeplenebilmesinin önünün açılmasını bekliyorduk” dedi.

“ÇANAKKALE’DE BİR KÖPRÜ MESELEMİZ VAR”

İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, “Çanakkale’de bir köprü meselemiz var. Burada bir köprü yapılıyor. Bu köprünün rantı bitinceye kadar değil, bitikten sonrada, orada şu anda söz sahibi olan kişiler, bundan sonraki süreçte de orayla ilgili çalışmalarına ve ekonomik anlamdaki rantlarına devam edecekler” dedi.

“BİR YERDE BİR İŞ YAPILIYORSA, ORADAKİ VATANDAŞIN BUNDAN FAYDALANMASI GEREKİYOR”

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun açıklamalarına değinen Rıdvan Uz; “Bu konuyla ilgili Ticaret Sanayi Odası yani Çanakkale’nin ticari anlamda en tepesindeki Ticaret Odası Başkanı bir söylüyor. Diyor ki, “Hem Lapseki’den hem Çanakkale’den ciddi anlamda esnafımız buradan şikayetçi. Sebebi de şu, buradan ne Lapseki’deki ne de Çanakkale’deki esnafımız faydalanamıyor, yararlanamıyor. Bir yerde bir iş yapılıyorsa, oradaki vatandaşın, esnafında bundan faydalanması gerekiyor” dedi.

“DOMATES, BİBER ALAYINIZA GİDER DİYORUZ”

Bülent Erdoğan’dan toplu konut ve jeotermal turizm projeleri Bülent Erdoğan’dan toplu konut ve jeotermal turizm projeleri

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ile aynı fikirde olduklarını belirten Rıdvan Uz; “Bizlerde başkanın düşündüğü gibi düşünüyoruz. Bizde Lapseki esnafının bundan faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu mesajım sayın Bülent Turan, AK Parti’nin kongresinde, “Efendim, şirket orada. Gidin, alabiliyorsanız alın” diyerek, topa girmiştir. Böyle bir davranış ve tutum içinde olmasını yadırgamış olduk. O şirketin sahibi de buraya bir domates girse, bir tane biber de girse, bu benden geçer, bu kimseyi ilgilendirmez diyerek adeta, bir demeç vermiştir. Oradan güç almıştır. Bizde diyoruz ki, o dayandığınız nokta ne olursa olsun, eğer siz domates, biber üzerinden Lapseki’ye gider yapıyorsanız, biz Lapseki esnafının ve Çanakkale’nin yanındayız. Halkın yanındayız. Domates, biber, alayınıza gider diyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE ÜZERİNDEN DEVAM EDECEK YOL YOK HENÜZ”

Köprü geldiğinde, hepimiz sevindik, gururlandık. Burada yapılan her bir yatırım bizim için değerli ve kıymetlidir. Şurada da bir gerçek var. Eğer, Lapseki’ye bu köprüyü yapıyorsanız, Bu köprünün iki ayağı var. 1. İstanbul üzerinden geliş yolları ortada. Yolların düzenlenmesi ve yapılması lazım… 2. Bu köprüden sonraki Balıkesir-İzmir ayağının, Çanakkale üzerinden devam edecek yol yok henüz. 2023’te biz köprüyü açtık dediğinizde, sadece burada sizin ranta dayalı ve şirketlerle yapmış olduğunuz sözleşmeye dayalı çıkarımlardan kurtulmak adına, bu işi yaptığınız ortaya çıkıyor. Dolayısıyla, siz bu aşağı yolu bitirmeden, burada bu işi yapıyorsanız ve şirketler beş müteahhit sistemi gibi işliyorsa, yani beş büyük firmaya, Türkiye’deki bütün rant kapılarını açan iktidar, burada da bu işi yapmış olduğunu görüyoruz.

“YA BENDENSİN YA DEĞİLSİN”

AK Parti’yi eleştiren Rıdvan Uz; “Ya bendensin ya değilsin, ya AK Partilisin, ya AK Parti üyesi isen burada nemalanabilirsin, ya da buraya mal verebilirsin ya da buradan ekonomik gelir elde edebilirsin. Değilsen, yaşam hakkın yok mantalitesi Lapseki’de istemediğimiz işti. Biz Lapseki’de, zaten ekonomisi can çekişen bu küçük ilçemizde, tarımla geçinen, hayvancılıkla geçinen insanımızın, en azından bunlardan sebeplenebilmesinin önünün açılmasını bekliyorduk” dedi.

“İŞE ALIMLARDA BİLE, KARDEŞİM AK PARTİLİYSEN GEL DİYOR”

AK Partinin her alanda ayrımcılık yaptığını açıklayan Uz; “Köprüde işe alımlarda bile, kardeşim AK Partiliysen, gel diyor. Bizim gençlik kollarındaki arkadaşlarımız, orada işe müracaat ettiklerinde, git o partiden istifanı ver. Gel AK Parti’ye üye ol, öyle işe alırız denen bu anlayış, bu zihniyet, bu ülkeden gitmedikçe, rahat edemeyeceğiz. Bu rant kapısına hep birlikte duvar öreceğiz. Buna müsaade etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim