Biga Belediyesi’nde başkan yardımcısı atandı Biga Belediyesi’nde başkan yardımcısı atandı
Biga Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamada; "bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin bugün tarihi itibariyle 07.00 - 20.00 saatleri olarak belirlenmesine" ifadelerine yer verildi.
İşte o açıklama:
"Koronavirüs salgınıyla mücadele virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığının ilgi Genelgeleri ve hıfzıssıhha kurulu kararlarımız ile bazı işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirilmişti. Vaka sayılarında yaşanan düşüş ve salgının seyrinde görülen yavaşlama üzerine 1 Mart 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Kabine’de; halihazırda uygulanmakta olan tedbir ve kuralların illerin risk grubuna göre kademeli olarak esnetilmesi kararlaştırılarak kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar belirlenmiştir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri buna göre belirlenmiş ve her bir risk grubunda uygulanacak tedbirler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde belirlenen kriterler doğrultusunda İçişleri Bakanlığının 02.03.2021 tarihli genelgesi ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirilmiştir.
Bu doğrultuda;
1. İlçemizde daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin 03.03.2021 tarihi itibariyle 07.00 - 20.00 saatleri olarak belirlenmesine, Kararlarımızla ile ilgili uygulamalarda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, sıralı/sorumlu amirlerce tüm birimlerimizle koordinasyon ve işbirliği çerçevesinde hareket edilerek gerekli tedbirlerin alınmasına ve mağduriyete neden olunmamasına, Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususlarına; Oybirliği ile karar verilmiştir."

Editör: TE Bilisim