Biga’da anlamlı 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliği Biga’da anlamlı 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliği
Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Meclis Başkanı Melih Akyıl, Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Başarır ve TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Üyesi İnci Bayram “Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında 08 Mart 2021 Pazartesi günü Biga TSO üyesi kadın girişimcileri ziyaret etti.
Biga TSO heyeti sırasıyla; 10 yıl ve üzeri Oda üyeliği bulunan Seyhan Şahin, Didem Yavaşça, S.S. Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Dilek Kuzdan, Pastırmacılar Spor Malzemeleri Tarım Ürünleri San.Tic.Ltd.Şti., Elif Özmeral, Ezel Dişli, Ayşe Gümüş, Resmiye Yağan, Özlem Bulut ve Aylin Öçal’ı işlerinin başında ziyaret etti.
Ziyaret esnasında Meclis Başkanı Akyıl tüm işletme sahiplerine ve Biga halkına seslenerek, “Çanakkale’nin halihazırda risk haritasında “turuncu” renkte, yani “yüksek riskli” sınıfta yer aldığını belirterek, kentimizin en yakın zamanda orta-düşük riskli kategoride yer alması için maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulması gerekiyor. Önlemlere özen göstererek normalleşmeyi hızlandırabiliriz. Zor günler geçiren yerel işletmelerimize bu şekilde destek olabiliriz.” dedi.
Biga TSO 8’nci Meslek Komitesi (Dayanıklı Tüketim Malları, Mobilya ve Elektrikli Ev Aletleri Ticareti) Başkanı ve TOBB Çanakkale KGK İcra Komitesi Üyesi İnci Bayram ziyaretler esnasında yaptığı açıklamada; “Kadın işçilerin haklarını araması ve 120 kadın işçinin ölümü ile başlayan bir anma günü bugün. Her 8 Mart'ta kadının güçlü duruşundan, hayata nasıl değer kattığından bahsederiz. Şiddetten, kadın cinayetlerinden, cinsiyet eşitsizliğinden bahsetmeyiz. Her işin üstesinden nasıl gelmek zorunda olduğumuzu konuşmayız. Çiçekler güzeldir. Ancak çiçeklerin, bize neler düşündürmesi gerektiği konusunu gözardı ederiz. Bizler girişimci kadınlar olarak mücadele simgesiyiz. Bu mücadele henüz kazanılmadı. Ayrımcılığı, şiddeti bir kenara itip, hep birlikte insan olduğumuzu hatırlayacağımız günlerde yaşamak en büyük hedefimiz. Bu uğurda mücadele etmekten asla yorulmayacağız. Çocuklarımıza bu günün yılda sadece bir gün olmadığını, kadın ve erkeğin iletişiminin nasıl olması gerektiğini her gün yeniden hatırlatmamız gerekiyor. Farkında olalım ve farkındalık oluşturalım. Kadın gücünün simgesi 8 Mart kadınlar günümüz kutlu olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim