Aşırı yağışlar Biga köylerinde de etkili oldu Aşırı yağışlar Biga köylerinde de etkili oldu
Pandemi sürecinde Biga Emniyet Müdürlüğü personelinin tamamı bekçisi, komiseri, polis memuru, emniyet müdürü ile denetimlerini kararlılıkla sürdürüyor.
Gece-Gündüz yılmadan usanmadan temizlik, maske ve mesafe kuralları hakkında vatandaşlarımızı bilgilendiriyor, sokağa çıkma yasakları kapsamında alınan kararları şehrimizin farklı noktalarında uygulamalar yaparak denetliyor. İlçemizin her bir köşesinde hareketli ve sabit görev yapan polislerimizi gören vatandaşlar; “Polis ekiplerimiz canla başla her noktada görev yapıyorlar. Bu önemli bir durum, çünkü alınan kurallara uymayan insanlarımız var, onların uyarılması ve cezalandırılması noktasında polis ekiplerimize ihtiyacımız var. Kurallara uymayanlara gereken cezalar kesilsin” dedi.
Bilinçli Bigalı vatandaşlar, sadece Polisiye tedbirlerin yetmeyeceği, her bir kişinin kendi tedbirini alması, uyarılara dikkat etmesi gerektiği fikrinde birleşiyor. Biga Emniyetinden edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde birinci sıradayken sadece dün yani 19 Nisan günü 3 farklı işletmeye kurul kararlarına aykırılıktan, ayrıca kurallara uymadıkları tespit edilen 9 vatandaşımıza da sosyal mesafe ihlalinden tutanak tutularak işlem yapıldığı öğrenildi.
Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Tüm Bigalılar, hepimiz birbirimizi kontrol edip uyaralım. Yapabilir, başarabiliriz" ifadelerine yer verildi.
 

Editör: TE Bilisim