Atatürk Anadolu Lisesi iftarda bir araya geldi Atatürk Anadolu Lisesi iftarda bir araya geldi
Biga Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomaları verildi. Karı-koca diploma alan çiftlerin yanı sıra 55 yaşında diplomasını alan Ergün Erkap da dikkat çeken öğrenciler arasındaydı.
Kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri verilen mesleki eğitim merkezlerinde, önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanlar da fark derslerini tamamlayıp Biga Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda, diploma programına katılarak lise diplomalarını aldılar.
Mezunlardan Biga'da emlakçılık yapan evli ve 2 çocuk babası Ergün Erkap, Medya Lokum'a yaptığı açıklamada; "İlkokulu bitirdikten sonra ortaokulu okuyamadım. 24 yıl Biga Belediyesi'nde çalıştım. Biga'da Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu yönetiminde yer aldım ve başkanlık yaptım. Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu'nda başkanlık yaptım ve şu anda da başkan yardımcılığı görevini yürütüyorum. Biga'da Emlakçılar Derneği'ni kurduk, orada da başkan yardımcılığı görevim devam ediyor. Biga Kent Konseyi'nde ise Ekoturizm çalışma grubunu yönetiyorum. Ortaokulu dışarıdan bitirdim. 2006 yılında kalfalık ve ustalık belgelerimi almıştım. 2010 yılında ortaokulu bitirdim. Geçtiğimiz günlerde de Biga Mesleki Eğitim Merkezi'nde liseyi tamamlayarak mezun oldum. Oğlumla birlikte yine bu yıl üniversite sınavlarına girdim. Eğer kazanırsam üniversiteyi de bitirmek istiyorum. 45 yaşında ortaokulu bitirdim. 55 yaşında ise liseyi bitirdim. Çok mutluyum. Heyecanlıyım. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen'den mezuniyet belgemi almak istediğimi yılbaşında söylemiştim. Kendisinden belgemi de söylediğim gibi aldım. Tarif edilmez bir mutluluk yaşıyorum. Şimdi de sıra üniversite eğitiminde. Gençlere tavsiyem; bıkmadan, usanmadan okuyun. Okumanın ve öğrenmenin  yaşı yok. Bakın örneği burada" ifadelerini kullandı.
Mezun öğrenciler daha sonra Biga TSO önünde kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.
Diploma programına Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, İŞKUR Biga Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Uzuner, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
(BİMEP) Biga için Mesleki Eğitim projesi kapsamında ilçemizdeki kamu kurumları, Mesleki kuruluş ve Odalar ile Sivil Toplum kuruluşları arasında protokol imzalandı.

Editör: TE Bilisim