“Taleplerimiz Sizin İçin, Bizim İçin, Hepimiz İçin...” “Taleplerimiz Sizin İçin, Bizim İçin, Hepimiz İçin...”
Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Biga Garnizon Şehitliği'ndeki çelenk programı ile başladı. Biga Kaymakamlığı ve Biga Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı Duruşu'nda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ise Kuran'ı Kerim okundu. Biga İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın ise tüm şehit ve gaziler için Biga Şehitliği'nde dua okudu. Tören sona erdi. Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş'la birlikte Biga Garnizon Şehitliği'nde yatan şehitlerimizin mezarlarına çiçek bırakıldı.
Biga Kaymakamı Mustafa Can günün anlam ve önemiyle ilgili; "15 Temmuz, mazisi zaferlerle dolu milletimizin vatanına, bayrağına, dinine ve demokrasisine olan inancı ve sevdasının bir ifadesi olarak hür iradesine yönelik fetö ve onun arkasındaki şer odakları tarafından gerçekleştirilen darbe ve işgal harekatına karşı onurlu duruşunun ve mücadelesinin haklı gururunu yaşadığı ve dünyaya haykırdığı, Devletine, kendi hak ve hukukuna sahip çıktığı tarihi bir gündür.
Aziz Milletimizin şanlı tarihinde olduğu gibi bir kez daha kahramanlık destanı yazdığı "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" yıl dönümünde başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor bu kutsal vatan uğruna canını siper eden gazilerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Geçilmez" ifadelerini kullandı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bugün saat 12:30'da Biga Çarşı Camii'nde Mevlid-i Şerif okunacak. Anma etkinlikleri saat 20:00'da Biga Cumhuriyet Meydanı'nda devam edecek. Etkinlikler kapsamında mehter takımı gösterisi, Kuran-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, cumhurbaşkanı konuşması, Bahadır Yenişehirlioğlu söyleşisi, 15 Temmuz belgeseli gösterimi ve sela ve dua okunması gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim