20 Günde 61 Zehir Taciri Yakalandı 20 Günde 61 Zehir Taciri Yakalandı
Gümüşçay Beldesinde doğalgaz hizmet alma, Hoşap Çayı Islahı ve Peyzaj düzenlemesi, 3. Sanayi Sitesi, Fatin Rüştü Zorlu ve Şehit Ulaş Açıkgöz Spor Kompleksleri, Spor Bakanlığı Basketbol Sahası, Gümüşçay İlk ve Ortaokulu, Yazlık-Kışlık Düğün Salonları ve belediye hizmet araçlarının teslimi için açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen toplu açılış törenine; Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve AKSA Doğalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Çağdaş Adıbelli, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Hoca Bilal Serin, Kuran-ı kerim tilaveti okudu. Biga Müftüsü Ertuğrul Akın dua ettirdi. Ardından konuşmalara geçildi. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, ‘’bugün Gümüşçay beldemizde tarihi bir gün yaşıyoruz. Yaklaşık 13 yıldan beri Gümüşçay’a ben ve arkadaşlarım hep birlikte hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Çalışmaktan dolayı birçok projenin açılışını gerçekleştiremedik. Bugün birçok projenin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Doğalgaz, yazlık düğün salonu, ilk ve ortaöğretim okulu, 3. Sanayi sitesi, Fatin Rüştü Spor Kompleksi, Adnan Menderes Meydanı, dere ıslahı, kanalizasyon, kullanma suyu tamamen, peyzaj çalışması, 15 Temmuz Asma Köprüsü, Şehit Ulaş Açıkgöz Spor Kompleksi, Çınarköprü yolu, Denizatı Sitesine basketbol sahası, Denizkent, Enginkent, Savaştepe ve Gümüşkent’e çocuk parkı, hizmet araçlarımızın teslimi ve projelerimizin açılışını bugün yapacağız. Taşoluk Sulama Birliğinin Gümüşçay Beldesine devri yapıldı. Bu da Türkiye’de bir ilktir. Doğalgaz da ilk defa bize gelmiş oldu. Şuanda 60 bin dönüm yerin sulaması gerçekleştirilebiliyor. İmar planı çalışmaları devam ediyor.
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Yapımı devam eden projelerimiz; Kapalı Düğün Salonu, Kapalı Sistem Tarımsal Sulama Kanalları, Doğalgaz 2. Etap Çalışmaları, Gümüşçay 3. Sanayi Sitesi, Enginkent’te 810 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bedensel Engelli Bakımevinin temelini attık. Yaklaşık 100 kişinin kalabileceği bir yer olacak. Güneş Enerji Sistemleri projemiz var. Yeni Projelerimiz; Deterjan Fabrikası, Kapalı Pazaryeri, Açık Yüzme Havuzu, Güneş Enerji Santralidir. Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ‘’Gümüşçay beldemiz son dönemlerde Belediye Başkanımız Adnan Pastırmacı’nın önderliğinde tarihin sehrinden başka altyapısıyla, üstyapısıyla ve hizmetleriyle de adından sıklıkla söz ettiren özel bir beldemizdir. Gümüşçay’da gerçekleştirilen projelerde emeği geçen Belediye Başkanımız Adnan Pastırmacı ve tüm ekibini kutluyorum.  ‘’Doğalgazın Gelmesi Gümüşçay’da Ev, Arsa Ve Yazlıkları Kıymetlendirdi’’ Bugün Gümüşçay beldemizde bir birinden farklı açılışlar için bir aradayız. Aslında her bir açılış, temel atma kendi başına töreni hak eden bir açılıştır. Ama pandemiden dolayı, uzun süre buraya gelememizden dolayı, sıcak sizleri yormak istemediğimizden dolayı hepsini beraber topluyoruz tek törende değerlendiriyoruz. Bugün Gümüşçay’ın kaderi olarak nitelendirdiğimiz doğalgaz ana başlığıyla buradayız. Doğalgaz açılır mı? Açılmaz mı? Bunların tartışmaları oldu. Adnan Başkanımız süreci anlattı. 2018 yılında lisansını aldık. 2019 yılında yatırıma başladık. 2020 yılında doğalgaz arzına başladık. Pandemi var diye de, 2021 yılında törenimizi yapabildik. Gümüşçay’ın havası daha da temiz olacak. Kadınları daha az yorulacak. Çevremiz daha temiz olacak. Doğalgazımızın burada olması arsamız, evimiz, yazlığımız daha da kıymetlenecek.
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
‘’Gümüşçay’ın Nüfusunu Büyütün, 2023 Yılında Denizatı Sitesine de Doğalgazı Getirelim’’ Yazlıklar artık, kışlık olmaya başlayacak. İstiyoruz ki, doğalgaz buradan nereye ulaşabiliyorsa oraya ulaşsın. Az önce arkadaşlarımızı gördük, Denizatındaki vatandaşlarımız heyecanla doğalgaz istiyoruz dediler. Doğalgazı nimet olarak görüyoruz. Denizatı sitesi bölgenin en büyük sitelerinden bir tanesidir. Yaklaşık 5 bin nüfusu var. Bir eleştirim var. Yazın 5 bin olan nüfus, kışın 200’lere düşüyor. Belediyeye destek olmak istiyorsak, buranın toprağına vergi vermek zorundayız. Lütfen kayıtlarınızı buraya alın. Buranın nüfusunu büyütün. Yaz da, kış da burada kayıtlı olun ki, bizde hizmetlerimizi daha rahat getirebilelim. Belki 2022 yılında zor ama 2023 yılında da inşallah Denizatı sitesinde tören yapacağımızı, doğalgazı açacağımızı ümit ediyorum. Gümüşçay’da epey mesafe aldık. Şimdi doğalgaz için sırada Karabiga, Çardak, Geyikli var. Çanakkale’nin olduğu her yerde bu doğalgazı getirmek istiyoruz. ‘’Gümüşçay’ın Ne Derdi Varsa, Oraya Omuz Vermek ve Beraber Çözüm Üretmek İçin Büyük Mesai Harcadık’’ Adnan Menderes Parkının 1.700 metre kare Gümüşçay Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle yapılıyor. Adnan Menderes bizim tarihimizde çok üzüldüğümüz hatırları olan bir insandır. Demokrasiye kim zarar vermişse, kim ara vermişse, kızmak ve karşısında durmak durumundayız. Parka Adnan Menderese adının verilmesini de çok kıymetli buluyorum. Fatih Rüştü Zorlu Spor Kompleksi, 9 bin metre kare alana inşa edilecek. İçerisinde futbol sahası, tribünler, soyunma odaları gibi etkinliklerin gerçekleştirileceği yerlere sahip. Fatih Rüştü Zorlu’da biliyorsunuz, demokrasi mücadelesinde canını kaybeden bakanlarımızdan bir tanesidir. Şehit Ulaş Açıkgöz Spor Kompleksinin açılışını gerçekleştireceğiz. Mevcut saha düzenlendi. Ayrıca basket sahası eklendi. Şehidimiz Biga Kalafat köyündendir. Buraya adının verilmesi de çok kıymetli buluyorum.
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Hoşap Çayı ıslahı DSİ ile TANAP’ın ortak çalışmasıyla yapıldı. Gümüşçay’ı ikiye bölen bir çalışmadır. Onunda bugün açılışını gerçekleştireceğiz. 3. Sanayi Sitemizle ilgili daha önce bilgi vermiştik. Savaştepe mücavirinde 400 bin metre kareden büyük, devir işlemlerin başladığı bölgemize ekonomik olarak çok büyük değer katacak sanayi sitesinin inşaatına da başlıyoruz. Gümüşçay İlk ve Ortaokulunu da bitirmiştik. Yazlık-Kışlık Düğün Salonu projesini de başladık. İnşaatı bir iki ay içerisinde bittikten sonra açılışını da hep beraber gerçekleştireceğiz. Arazöz, çöp kamyonu, cenaze aracı, pikap gibi araçların teslimini de bugün yapacağız. Gümüşçay-Çınarköprü arası 3 km yolunda belediye ile özel idarenin ortaklaşa yaptığı yolunda açılışını gerçekleştireceğiz.
Gümüşçay’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi

Editör: TE Bilisim