Biga’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri anıldı Biga’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri anıldı
Karabiga Beldesinde doğalgaz ilk kazı, Askoç Bio Enerji, Ali Genç Kapalı Halı Saha, Karabiga Belediyesi Yaşlı Bakım Evi, dükkân açılışları, mahalle proje ziyaretleri için toplu açılış töreni düzenlendi. Düzenlenen toplu açılış törenine; Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve AKSA Doğalgaz Çanakkale Bölge Müdürü Çağdaş Adıbelli, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ‘’Biga’mız Çanakkale’nin bel kemiği, en özel ilçemizdir. Karabiga’mız Biga’mızın sahilidir. Karabiga tarımıyla, turizmiyle olduğu kadar son dönemde sanayisiyle de adından sıklıkla zikrettiren doğası, denizi ama daha ötesi huzur kenti olması ve yazlık olması sebebiyle çok keyif aldığımız, son dönem altyapı hizmetleriyle, spor yatırımlarıyla ve benzer çalışmalarıyla da adından çok özel zikrettiren beldemizdir. ‘’Bizde Başlayan İş, Biten İştir’’ Gümüşçay Beldesinde doğalgaz açılışını gerçekleştirdik. Birçok belediyenin 5-10 yılda yapacağı işleri, Karabiga Belediye Başkanı 2 yılda bitirdi. Doğalgaz bizim için herhangi bir yatırım değil. Doğalgaz olan yerde arsanız, eviniz, yazlıklar, sağlık, çevre açısından daha kıymetlidir. Kadınlarımız toz, odun, kömür derdi olmadan çok özel imkânla kolaylıkla ısınabilecek. 2018 yılında Gümüşçay’da lisans duyurusu yaptık. 2019’da yatırıma başladık ve 2020’de doğalgaz yanmaya başladı. Doğalgaz çalışmaların 76 km boru döşenecek. Maliyeti 40 milyon TL’dir. Bir ufak beldeye bu devlet, sadece yer altındaki borular için 40 milyon TL para ayırıyor. Çanakkale’mizde doğalgaz olmayan hiçbir belde kalmasın. 550 bin insanımız hepsi kışın rahat etsin istiyoruz. Karabiga’da da az sonra temelini atacağımız yerde, doğalgaz için ilk boru döşemesi başlayacak. Karabigalı vatandaşlarımız 2022 yılının son çeyreğinde doğalgazla evlerini ısıtabilecekler.
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
‘’Çeltik Ve Hayvan Atıklarından Enerji Üretilecek’’ Askoç şirketi ile Karabiga Belediyesinin ortaklaşa yaptığı Bio Enerji Santralinin açılışını yaptık. Belediyemizin %12’lik ortaklık payı bulunuyor. Bu santral 30 yıl sonra belediyenin olacak. Bölgemizde çeltikten ve hayvanlardan kalan atıkların değerlenip gübreye dönüştürülerek enerji yapılacak. Burada elektrik üretilecek. Bu proje çevreye katma değer katacak. ‘’İnsanın Gönlünü Al Ki, Dünya Senin Olsun’’ Ali Genç Spor Kompleksi, burada kapalı sahamız var. Karabiga Belediyesi ve Ali Genç’in oğullarının desteğiyle güzel bir tesis yapıldı. Bir diğer projemiz ise, Karabiga Belediyesi Yaşlı Bakım Evi’dir. Aile Bakanlığı ve Karabiga Belediyesi ile ortaklaşa yapıldı. Mülkiyeti belediyemizin, destek bakanlığımızındır. Sonuçta bugünden sonra Karabiga’mızın ihtiyaç sahipleri, yaşlılarımıza, yalnız kalanlara destek olacaktır. Aile ortamında hizmet edeceği özel bir tesis olacak.
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
‘’Karabiga’mızın Gençlerine Hayırlı Olsun’’ Karabiga Beldesinde spor sahası yapılıyor ama basketbol sahası yok. Talimatını verdik, Gençlik Spor Müdürlüğünle de planlayarak futbol sahasının yanına basketbol sahasını da ekleyeceğiz.’’
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi
Karabiga’da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi

Editör: TE Bilisim