Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıldönümü Törenle Anıldı Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıldönümü Törenle Anıldı
Biga Amatör Balıkçılar Derneği'nin Biga Belediyesi Aksaz Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği balık tutma yarışmasına 260 amatör balıkçı katıldı.
Bigalı Mehmet Çavuş Balık Avı Yarışması adıyla düzenlenen etkinlikte elde edilen gelir, SMA hastası Ahmet Alp'in kampanyasına bağışlandı. Yarışmaya Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, Biga Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Keçeci, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ünal Öz, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca ve Belediye Meclis Üyeleri Gökhan Demirkol, Mümin Kahraman, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer ve yarışmacılar katıldılar.
Balık tutma yarışmasına İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli, Bandırma, Gönen, Çan, Yenice ve Biga’dan olmak üzere 260 amatör balıkçı katıldı. Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla gerçekleştirildi. Açılışta Biga Amatör ve Sportif Balıkçılık Derneği Başkanı Cengiz Güler yaptığı konuşmada; "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu etkinliğe 260 balıkçı katıldı. Tüm katılanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer de yaptığı konuşmada; "Bu organizasyonu düzenleyen derneğimize ve Cengiz başkanımıza teşekkür ediyorum. Bigalı Mehmet Çavuş'a adanan bir etkinlik olması ve SMA hastası Ahmet Alp yavrumuza yapılacak iyiliğe aracı olmaları nedeniyle ayrıca mutluyum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından daha sonra olta atmaya geçildi. İlk oltayı temsilen Biga Kaymakamı Erdinç Dolu "hayırlı ve bereketli olsun" diyerek gerçekleştirdi. Aksaz Sosyal Tesisleri'nde Mehmet Çavuş fotoğraf sergisi de düzenlendi.
Yapılan yarışma sonunda derece girenler şu şekilde sıralandı:
YEMLİ KATAGORİDE:
1-Kevent Bayraktar:4.6,kg Levrek.
2-Olcay Kandemir:3.2,kg Minokop.
3-Tamer Şenyiğit:1,5:kg,Levrek.
SPİN:
1-Hasan Öztürk:1.4.8, Karışık.
2-Ferhat Korkmaz:2.3.3,Karışık.
3-Abdurrahim Arslan:3.2.5,Karışık.
YEMLİ YAKALAMA
Engin Özkan

Editör: TE Bilisim