Boykot Çağrısına Esnaf ve Sanatkârlardan Tepki Boykot Çağrısına Esnaf ve Sanatkârlardan Tepki
Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sektörleri başta olmak üzere metal iş kolundaki 179 iş yerinde yaklaşık 127 bin çalışanı ilgilendiren Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde pazarlık süreci başladı. Aralarında Arçelik, Bosch, Ford Otosan, Mercedes, Renault, Tofaş ve TürkTraktör'ün de olduğu Türkiye'nin önemli iş yerlerini kapsayan sözleşmeyle, metal işçisinin 2021 ile 2023 dönemindeki mali ve sosyal hakları belirlenecek.

METAL İŞÇİLERİNİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

MESS ile Türk Metal Sendikası arasındaki ilk oturum, bugün İstanbul’da başladı. Görüşmeye Türk Metal Sendikası adına Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, MESS adına Genel Sekreter Fatih Ay katıldı. Açış konuşmalarının ardından müzakerelere başlandı. Yapılan görüşmelerde 12 madde, Türk Metal Sendikası’nın önerdiği şekliyle kabul edilerek tutanak altına alındı. Müzakereler sırasında MESS tarafı sözleşmenin 3 yıllık olmasını öngören bir teklif verdi ancak Türk Metal Sendikası bu teklifi reddetti. Bunun üzerine teklif daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

İKİNCİ OTURUM 26 EKİM’DE

2021-2023 MESS Grup Toplu İş Sözleşme müzakerelerinde ikinci oturum için taraflar, 26 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30’da İstanbul da yeniden bir araya gelecek.

TÜRK METAL’İN TALEBİ YÜZDE 29,57 ZAM

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde, ilk yılın ilk altı ayı yüzde 29,57, ikinci altı ayı enflasyon oranı, ikinci yılın ilk altı ayı enflasyon oranı artı saatlik 1 lira, ikinci altı ayı enflasyon oranında zam isteyen Türk Metal Sendikası, sosyal yardımlara ise ilk yıl yüzde 35, ikinci yıl enflasyon artı yüzde 4 zam talep ediyor. Metal işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri, 60 gün boyunca taraflar arasında devam edecek.

Editör: TE Bilisim