18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Törenle Kutlandı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Törenle Kutlandı
Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga'da görev yapan gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Biga'daki ilk ayını dolduran Kaymakam Dolu, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Biga ile ilgili değerlendirmelerini de dikkatle dinledi. Göreve başladığından bu yana geçen sürede Kaymakamlık binasında oturmayan ve sahada çalışan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, ilk ayında Biga'yı karış karış gezdi. Kaymakam Dolu'nun kendine has yönetim anlayışı, Bigalılar'dan da şimdiden takdir toplamaya başladı.
Sorulara samimi yanıtlar veren Kaymakam Dolu özetle; "Bir sorun varsa çözüm de vardır. Yönetim boşluk affetmez. Sonuç odaklı düşünmeliyiz. Dertlenmeden çözüm üretmek mümkün değil. Biz vatandaşı beklemeyeceğiz. Hizmet veren bizleriz. Müdürlerle de toplantı yaptım. Onlara da söyledim. Bazı istisnai işler hariç hiç kimse vatandaşın gelmesini beklemeyecek. Hizmet veren biziz. Biz dolaşacağız. Vatandaşa gideceğiz" ifadelerini kullandı.
Gençlerin bağımlılıklara kapılmaması için kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin arttırılması için projeler hazırladıklarını söyleyen Kaymakam Dolu; "Gelişimi kendi içinde değerlendirmem. Başarı kıstasım rakipleri esas almak üzerinedir. Ortaokul ve liselerdeki başarı oranımız 15.78. Çanakkale Merkez İlçe'den sonra en başarılı ilçeyiz. Ancak bu yetmez. Hedefimiz Merkez İlçe'yi geçmek olmalı. Biz bunu Kars'ta görev yaptığımda başardık. Burada neden olmasın" dedi.
Biga'da vaka sayılarında artış olduğunu da söyleyen Kaymakam Dolu, vatandaşları aşı olmaya, sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanmaya davet ederken, son 10 günde 4 ölümün covit nedeniyle olduğunu söyledi. Son yaşanan ölümde ise vatandaşın aşısız olduğunu sözlerine ekledi.
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenci sayısının her yıl daha çok azaldığını ifade eden Biga Kaymakamı Erdinç Dolu; "Üniversite öğrencilerini memnun etmek zorundayız. Sosyal aktiviteler sağlamak zorundayız. Öğrencilerin sosyal yaşam alanlarını arttırmak zorundayız. Yeni fakülteler kazandırmak zorundayız. Rektör beyle de bu konuları görüşeceğim" dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının varlığının ve niteliğinin Biga'nın geleceğine ışık tutacağını ifade eden Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga ile ilgili çalışmaları da, "Biga çok yönlü bir ilçe. Sadece bir alanda yoğunlaşmak mümkün değil. Ancak tarımla ilgili bir organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmalar var. Mevcut organize sanayi bölgesinin genişletilmesi gerekiyor. Üniversitede fakültelerin arttırılması gerekiyor. Yıkılan okulların bir bölümü için çalışmalar başladı. Yetişmesi için biz de her türlü kolaylığı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kahvaltılı toplantının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: TE Bilisim