Haber merkezimize ulaşan bir vatandaşın 'zehir soluyoruz', 'anız yakmak cinayettir' notuyla paylaştığı videoda Tarım Bakanlığı'nı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etiketledi.

Her Sonbahar'da yaşanan anız yakılması sorunu ise bir türlü çözülemiyor. Yaşananlarla ilgili isyan eden vatandaş; ""Evet canlı yayın. Gün batımı paylaşmayacağım sizinle. Bütün her yer anızlar yüzünden, anız yakılması yüzünden her yer duman. Hava olayı olarak sis değil bu. Biga-Bandırma istikametinde her yer duman. Her yerde çeltik anızı yakılıyor. Yazın sivri sinekleriyle, ilaçlarıyla; kışın da dumanlarıyla dünyamız ısıtılıyor, sera gazları salınıyor, anızlar yakılıyor. Yazık. Halbuki anız yakılması yasak ülkemizde. Ama günlerdir bu bölgede anız yakılıyor. Kimse nefes alamıyor.

Çocuklar, hasta insanlar öksürük ataklarıyla, astım ataklarıyla geliyor, bütün bölge duman içinde. Göz gözü görmüyor. Anız yakılıyor" ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan isyan eden bir başka Bigalı ise; "Yazık ya sabahki sise bile benzemiyor Çeltikler yaş olduğu için fena duman oluyor Yoldayız kaç yerde gördük" ifadelerini paylaştı. Duruma tepkisini gösteren başka bir Bigalı vatandaş; "Doğaya, canlının sağlığına zarar verenlere ve bunu görmezden gelenlere yazıklar olsun.." şeklinde tepki gösterdi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıldönümü Törenle Anıldı Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıldönümü Törenle Anıldı

(Haber: Çiğdem Özden Demiray)

Editör: TE Bilisim