"Projelerimizi gündeme getireceğiz" "Projelerimizi gündeme getireceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektrik faturalarından TRT payı ve enerji fonu kesintisinin kaldırılacağını açıklaması, Biga iş dünyasının da gündemine girdi. Biga TSO Meclis Toplantısı'nda konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş, iş dünyasının asgari ücretle ilgili beklentisini açıkladı. Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nın gelir gider durumu görüşüldü. Biga TSO'nun Ekim ayı gelirleri 277 bin lira olurken, giderleri ise 165 bin 447 lira olarak açıklandı. Görüşmelerde maddeler oybirliğiyle karara bağlandı. Meclis gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Biga TSO Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş elektrik ücretlerinden TRT payı ve enerji fonu kesintilerinden memnuniyet duyduklarını ifade ederken iş dünyasının beklentisini açıklama görevi de Başkan Kırbaş'a düştü. Gündem içinde kısa süre ayrılsa da Başkan Kırbaş iş dünyasının beklentisini; "Yıllardır talep ettiğimiz elektrik faturalarına yansıtılan TRT payı ve enerji fonu kesintilerinin kaldırılmasından dolayı teşekkür ederiz. Şimdi sıra asgari ücretin vergi dışı bırakılması..." ifadeleriyle açıkladı.

TRT'nin gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan TRT payının kesinti payı oranı yüzde 2, enerji fonunun ise yüzde 0,7. TRT'nin son 11 yılda TRT payı sayesinde elde ettiği gelir ise 9 milyar TL'ye yakın. Uzun süredir faturalardaki bu payın kaldırılması toplumun çeşitli kesimleri tarafından talep ediliyordu.

Çanakkale'de artan covit 19 vaka sayılarına da dikkat çeken Meclis Başkan Yardımcısı Kırbaş; Çanakkale il genelinde vaka artışlarının yaşandığı ve dikkatli olunması gerektiği uyarılarında bulundu. Biga TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin bir önceki ay gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Geçtiğimiz ay Biga TSO 10 yeni üye kazanırken, 4 üye ise üyeliğini sonlandırdı. 2021 yılı Ocak-Ekim ayları arasında ise toplam 98 yeni üye gelirken, 41 oda üyesi ise üyeliğini sonlandırdı. Biga TSO Başkanı ve Doğtaş Kelebek Başkan Yardımcısı Şadan Doğan, kardeşi Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu Başkanı İlhan Doğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Doğanlar Holding yatırımı olan ve Balıkesir'de faaliyet gösteren Balıkesir Çöp Gaz Elektrik Üretim Tesisi açılışına katıldığı için toplantıya katılamadı. Toplantıyı Meclis Başkanı Melih Akyıl yerine Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş yönetti.

Editör: TE Bilisim