Biga’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri anıldı Biga’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri anıldı
Çanakkale'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "Millî Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla 13 ayrı bölgede 43 bin fidan toprakla buluştu. Biga'da ise İlçe Orman Müdürlüğü'nün organizasyonunda Biga Ağaköy KYK Kız Öğrenci Yurdu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte 3 bin fidan dikildi.
11 Kasım Mili ağaçlandırma Bayramında 84 Milyon hep birlikte  “Bugün Fidan, Yarın Nefes” diyoruz, Dünyaya nefes oluyoruz. Haydi Türkiye Geleceğe Nefes Ol' sloganıyla tüm Türkiye’de aynı anda düzenlenen Fidan dikme töreni, Biga'da ilgi gördü. 84 milyon için 3'er fidan hedefiyle yapılan etkinlikte 81 ilde eş zamanlı olarak 252 milyon fidan toprakla buluştu.
Etkinliğin açış konuşmasını Biga İlçe Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç yaptı. Müdür Tunç konuşmasında; "Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; 7 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Genelge ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmasını uygun görmüştür. Bugün saat 11:11'de tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek olan 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' sloganıyla yapılacak fidan dikimi seferberliği kapsamında 84 milyon için 3 er fidan toplam 252 milyon fidan dikim etkinliği programları düzenlenmektedir. Yapılacak bu etkinlikler ile ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve farkındalığı artırmakla birlikte diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek hedeflenmektedir. Bu kapsamda bizlerde “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla başlatılan Milli Ağaçlandırma Günü nü Ağaköy Öğrenci Yurdu bahçesinde geleceğimizin fidanlarını sizler ile beraber Geleceğe Nefes olması temennisiyle dikeceğiz. İnşallah, bugün burada toprağa dikeceğimiz ceviz ,ıhlamur, çınar, servi gibi yaklaşık 3000 adet fidan ile, bu dengeyi korumaya küçük bir katkı olması, dünyanın geleceğinin daha yeşil bir çevre olmasına elbirliğiyle katkı sunacağımıza inanıyoruz . Bu doğrultuda yapılacak etkinlikler çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras, bereketli topraklarımıza birlikte dikeceğimiz fidanlarımız olacaktır. Fidan dikim töreninde emeği geçen çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere tüm kamu, özel kurum ve kuruluşlara şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç'un konuşmasının ardından fidan dikim etkinliğine geçildi. Etkinliğe Biga Kaymakamlığı adına kaymakam adayı Deniz Yıldırım, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Keçeci, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan, Biga MYO Müdürü Ertuğrul Bilgücü, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca, Biga İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi, Biga İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, UEDAŞ Biga Müdürü Sami Kösehaliloğlu, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldılar.

Editör: TE Bilisim