Gülüşün ışıltılı bir gecedir Gülüşün ışıltılı bir gecedir

Atatürkçü Düşünce Derneği Biga Şubesi 27 Kasım Cumartesi günü saat 19.30’da Tarihçi Yazar Ertuğrul Sertbaş’ı Atatürk Kültür Merkezi’nde konuk edecek. Atatürk’ün hikayesi, Masumiyetin Resmî ve Adamın Hikayesi gibi kitaplarıyla adından söz ettiren Ertuğrul Sertbaş ‘’Kıvılcımdan Ateş’e‘’ adlı tek kişilik gösterisi ile Biga seyircisiyle buluşacak.

Atatürk’ ile ilgili az bilinen ve yaşanılan olayları anlatan Sertbaş gösteriyle ilgili; “Bu olaylar bazen hüzünlü, bazen eğlenceli, gurur verici yaşanmış öykülerdir” ifadesini kullanıyor. Sertbaş, Atatürk’ün bir asker, bir lider olmasının yanı sıra üstün vasıflara, alçakgönüllülüğüne, zeki ve özverili olmasını anlatıyor. Türk Milleti’nin bugünlere gelmesinde öncülük etmiş önemli isimlerin hikâyeleştirme yöntemiyle anlatıldığı gösterimde izleyiciler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Sadi Irmak’a, Sabahattin Ali’den Orhan Veli Kanık’a, Prof. Dr. Kamile Şevki’den Aydın Sayılı’ya kadar tarihsel gerçekleri hikâye tadında dinleyecekler.

Etkinlik ücretsiz olup, alacakları davetiyeler ile ADD’ye destek olmak isteyenler ise 0 (545) 674 15 47 numaralı telefondan irtibat kurabilirler.

Editör: TE Bilisim