Biga’da hastalık kontrolleri devam ediyor Biga’da hastalık kontrolleri devam ediyor
Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Mutur ve yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Pendevi Palandöken'i ziyaret ettiler.
Ankara'da gerçekleşen ziyarette devam eden pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların sorunlarını ilgililere ilettiklerini ifade eden Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur; "Pandemi sürecinin en çok yıpranan kesimi esnaflarımız oldu. Biz esnaflar olarak hem sağlık hem de ekonomik sorunları en başta göğüsleyerek hizmet etmeye devam ettik. Bizler de Ankara temaslarımız kapsamında Genel Başkanımız Bendevi Palandöken'e esnafımızın yaşadığı sorunları ilettik. Çanakkalemizde ve Bigamızda esnafımızın yaşanan döviz kuru hareketliliği nedeniyle artan girdi maliyetleri başta olmak üzere birtakım desteklere ihtiyaç olduğunu söyledik. Bağkur ve sigorta ödemelerinde artış yapılmaması gerektiği konusu gündeme taşıdık" ifadelerini kullandı.
Biga'da da devam eden markalaşma çalışmalarıyla ilgili de konuşan Başkan Mutur ayrıca; "Bayramiç ürünlerinin markalaşmasıyla ilgili toplantıya katıldık. Odamızın evsahipliğinde gerçekleşen son Sivil Toplum Platformu toplantısında da gündeme gelmişti. Kaymakamımız Erdinç Dolu da hızlandırılmasının gerekliliğinden bahsetmişti. Çanakkale Milletvekilimiz ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan da bu konuda daha hızlı çalışmamız gerektiğini konuşmasında vurguladı. İnşallah hızlı bir şekilde Biga'mızın marka değeri taşıyan ürünlerini de tescilletip bir an önce belgelerimize kavuşmak için daha sıkı çalışacağız" dedi.
Ardından ise heyet, Türk Patent Enstitüsü Patent ve Marka Tescili, Bayramiç Tahin Helvası Coğrafi Mahreç İşareti Tescil Belgesi törenine katıldılar. Yapılan toplantıya Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Bayramiç İlçe Tarım Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün, Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Yıldırım, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Tahin Helvası imalatçıları İbrahim Akyüz, Hüsnü Şenol adına kızı Ege Şenol, Bahar Koçer katıldılar.

Editör: TE Bilisim