Biga Belediyesi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde ağırladığı ve Atatürk'ün sözlerini alaya aldığı için tepkilerin odağındaki Abdurrahman Uzun adlı kişi hakkında bugün Biga'daki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları suç duyurusunda bulundu. Biga Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk; " Biz burada suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra yüce Türk adaletindir, Türk Milletinindir. Bunun da peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından tepkileri içeren bir haberin görselini paylaşan Abdurrahman Uzun'un ise; “Oooooo… Hepsi saldırıya geçmiş :))) Karalama…hedef gösterme…iftira Demek ki Birilerinin kuyruğuna basıyoruz… O zaman DURMAK YOK YOLA DEVAM!” ifadelerini kullandığı görülmüştü.

Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Bigalı genç zirveye doğru... Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Bigalı genç zirveye doğru...

Biga Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduktan sonra CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk yaptığı açıklamada; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına saygısızca yapılan söylemlerin ardından bugün burada Atatürkçüler ve Laik Cumhuriyeti savunanlar, Atatürkçü ve Atatürk ilkelerini savunan bireyler olarak Bursa Nutku'nun da bize verdiği cesaret ve görevle; bu gereksiz söylemi yapan ve bu gereksiz söylemden kendisine bir siyaset çıkarmaya çalışan arkadaş hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız. Bizler bu ülkenin kurucu değerlerine, bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun hatıratına yapılan bütün saygısızlığa karşı hukukun bize verdiği bütün yetkileri kullanmak üzere bu yolda yalnız olmadan, bunları hiçbir zaman onların yanına bırakmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konudan kendilerine siyaset üretmek isteyenlere, bu güruha hiçbir zaman teslim olmadan, açık açık kanuni olarak bize verilen tüm yetkileri kullanacağımıza bütün halkımız nezdinde söz veririz. Biz burada suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra yüce Türk adaletindir, Türk Milletinindir. Bunun da peşini bırakmayacağız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyet. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk" şeklinde konuştu. Öte yandan yapılan konferans sonrası ADD Biga Şubesi, CHP Biga İlçe Başkanlığı, İyi Parti Biga İlçe Başkanlığı, MHP  Biga İlçe Başkanlığı, CHP Çanakkale İl Başkanlığı, CHP'li Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve çok sayıda siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar da Atatürk'ün sözlerinin Atatürk Kültür Merkezi'nde alaya alınmasına tepki göstermişlerdi. Açıklamaya CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, İyi Parti Biga İlçe Başkanı Mahmut Aydemir, Atatürkçü Düşünce Derneği Biga Şube Başkanı Hasan Kırım, Eğitim İş Biga Temsilcisi Okan Yüksel, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Avukat Ergün Tulnay, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hakan Arslantürk, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Alper Şen, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Levent İrez, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Sezen, CHP Biga Kadın Kolları Başkanı Özge Elmas, CHP Biga Gençlik Kolları Başkanı Biröz Tazıcı ve vatandaşlar katıldılar.

Editör: TE Bilisim