CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Bireysel Emeklilik Tasarruf sistemindeki devlet garantisinin yüzde 30’a çıkarılmasına yönelik Mecliste yapılmak istenen değişikliğin nedeninin yurtiçi tasarruf oranlarını artırarak, Devlet kasasının boşalmasını önleme girişiminden başka bir şey olmadığını iddia ederek, “2007 yılından itibaren bu kanunda, 12 değişik kanunla tam 42 kez değişiklik yapılmış. Kervan yolda düzülür diye bir tabir var ama siz bu tabiri çok yanlış anlamışsınız; bu resmen iş bilmezlik, beceriksizliktir” diye konuştu. Özgür Ceylan, “Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin” Meclis Genel Kurulu’nda devam eden görüşmelerinde CHP Grubu adına konuştu. Konuşmasında Saray İktidarını ağır bir dille eleştiren Özgür Ceylan, “Yirmi yıldır, dış borca dayalı sahte büyüme masallarıyla çıkmaza sokulan Türk Ekonomisi, ciddi bir tasarruf ve dolarizasyon krizinin tam ortasında kalmıştır. Teklifte Devlet katkısının yüzde 30'a yükseltilmesi olumlu gibi gözükse de aslında iktidara kaybolan güveni artırmaya yönelik bir hamle bizce” diye konuştu. Tüm ekonomistlerin üzerinde hemfikir olduğu temel tezin “Güven” olduğunu kaydeden Özgür Ceylan, “Para güvenli liman arar. Millet artık size güvenmiyor değerli iktidar milletvekilleri” diye konuştu.

Yeniceköy’de Bülent Erdoğan İlgisi Yeniceköy’de Bülent Erdoğan İlgisi

GÜVENSİZLİĞİN NEDENLERİ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, halkın Saray iktidarına olan güvenini yitirmesine ilişkin yıllara uzanan sebepleri sıralarken, “Bu güvensizliğin mazisi belki daha da eski ama sizlere 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin parasının üstüne yattığınızdan beri güvenmiyor. Gazileri ve şehit yakınlarını kamuoyuna âdeta dilenci ya da paragöz gibi göstermeye çalıştığınızdan beri güvenmiyor. Kamuoyu baskısıyla mecbur kalarak gazilerimize aylık 1.000 lira gibi komik ödemeler yapmaya başladığınızdan beri güvenmiyor. Beşiktaş'ta şehit olan polislerimiz için toplanan paraları hokus pokusla yok ettiğinizden beri güvenmiyor” diye konuştu. Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan halkın güven kaybının ardında yatan sebepleri, İktidarın yaptığı hatalara bağlayarak, şöyle konuştu: Depremzedeler için topladığınız paraları nereye harcadığınızı açıklayamadığınız için güvenmiyor. Yolsuzluk iddialarını ciddiye almadığınız, Meclis kürsüsünden peçete üzerine yazılı rakamları fatura diye sallayan bakanları Yüce Divana göndermediğiniz için güvenmiyor. Kendi Bakanlığına dezenfektan satan Bakanın sessizce görevden affını kabul ettiğinizi gördükleri için güvenmiyor. "Alice Harikalar Diyarında"ymışız gibi durmadan pembe tablo çizmeniz nedeniyle size güvenmiyor. Halkın Ankara, İstanbul, İzmir, Adana gibi Büyükşehir Belediyelerini Millet İttifakının desteklediği adaylara teslim etmesindeki sebebin de iktidara karşı yaşanan güvensizlik olduğunu belirten Özgür Ceylan, “Türkiye'nin en büyük belediyelerinin yönetimini Millet İttifakı'na teslim etti. Vatandaş ne zaman anlıyor biliyor musunuz, markete, pazara, manava gittiğinde anlıyor samimiyetsizliğinizi. Eve pazar parası bırakamadığında, çocuğuna harçlık veremediğinde, doğal gaz faturasını ödeyemediğinde gerçekler tüm çıplaklığıyla yüzüne vuruyor vatandaşlarımızın” diye konuştu.

KURTULACAK HER YENİ DOĞAN, GELİYOR GELMEKTE OLAN!

Yaşananlar ile İktidar temsilcilerinin konuştukları arasındaki tutarsızlıklara dikkat çeken Özgür Ceylan, “Halk televizyonda iktidar temsilcilerini dinliyor. "Şöyle uçuyoruz, böyle kaçıyoruz." "En büyük biziz, en bağımsız biziz." diyorlar. Düşünüyor o zaman vatandaş, dolar düşünce fiyatlar neden düşmüyor diye düşünüyor. Kafa tuttuğumuz Amerika'nın bir sözüyle nasıl rahibi bıraktığımızı; bizi kıskanmaktan çatlayan Almanya'nın bir telefonuyla nasıl gazeteciyi bıraktığımızı; ithal mercimeği, samanı, mazot fiyatını, gübre fiyatını, yemin fiyatını, unun fiyatını, Suriyelileri düşünüyor ve artık bir değişiklik yapmanın zamanının geldiğini fark ediyor” dedi. Özgür Ceylan, iktidarın yaşanan güvensizliğe bağlı olarak seçimden kaçtığını iddia ederken de “Belki de bu güvensizliği hissettiğiniz için getirmiyorsunuz sandığı, güvenemiyorsunuz siz de kendinize. Biliyorsunuz ki bu ülkeyi bu durumdan çıkaracak ne kadronuz kaldı, ne programınız, ne de çalışma isteğiniz. Hamaset dolu nutuklarla, muhalefete hakaretlerle gündemi değiştirmeye çalışıyorsunuz ama az kaldı, çok yakında kurtulacak her yeni doğan çünkü geliyor gelmekte olan” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim