Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO( Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak maden, seramik, taş ocakçılığı, tuğla ve beton üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren 1 no’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde bir araya geldi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Komite Üyesi İsmail Tülek, Genel Sekreter Sema Sandal ve sektör temsilcileri hazır bulundu.

Üçüncü Sanayi Sitesi kooperatifi genel kurul yaptı Üçüncü Sanayi Sitesi kooperatifi genel kurul yaptı

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Odamızda her hafta bir Meslek Grubumuzu ağırlayarak, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda hangi noktada olduğumuzu görmeye çalışıyoruz. Yönetim Kurulumuza iletilen öneri ve talepleri ilgili kurumlara resmi yazı ile ileterek takipçisi oluyoruz. Ben bulunduğum her ortamda söylüyorum, burada da tekrar edeceğim bürokrasi çağımızın ekonomi vebası haline geldi. Cumhurbaşkanlığımız tarafından 12 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/13 sayılı Genelge var. Ama maalesef bu genelgeyi yok sayan bürokratlarımızda var. Ekonomik daralma zaten tacirimizin tüccarımızın belini bükmüşken, daha fazla çözüm odaklı çalışması gereken bürokratlarımız maalesef yeterli yetkinliğe sahip değil. İş dünyası olarak bizden çarkları daha hızlı döndürmemizi ve daha fazla istihdam yapmamız bekleniyor. Mevcut durumumuzu koruyabilirsek çok büyük iş başarmış oluruz” dedi.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri;son günlerde oluşan kur dalgalanmaları, enerji maliyetlerinin yüksekliği, ruhsat ve izin süreçlerinde yaşanan sorunlar, üretim maliyetlerinde yaşanan artış, Maden İşleri Genel Müdürlüğü çalışma saatlerinin 2 saatle sınırlandırılmasının yarattığı sıkıntılar, ağır tonajlı nakliye araçlarına uygulanan cezalarda haksızlık yapıldığını dile getirilerek, madenciliğin yasal mevzuat çerçevesinde yapılan bir üretim faaliyeti olduğunu vurguladılar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim