Sağlık işçileri asgari ücretin yeniden hesaplanması ile birlikte katsayıların düşük gösterilmesi nedeniyle mağduriyet yaşıyorlardı.

Hukuki mücadeleyi kazandıklarını duyuran Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük yaptığı açıklamada; "Türk İş Sendikası’nın her daim çalışanın yanında olduğu , her türlü haklı mücadelede haklı ve haklının yanında olmaktan hiçbir zaman taviz vermeyeceği bir defa daha ortaya konulmuştur. 2019 yılı başından beri asgari ücretin yeniden hesaplanmasıyla % fazlası ile çalışan işçilerimizin yeni asgari ücretin belirlenmesi ile yaşanan düşüşe tepkisiz kalamazdık. Bu gerekçe ile  15 Nisan 2019 tarihinde açılan davamız işçi lehine sonuçlanmış ve haklı mücadelemiz meyvesini vermiştir" dedi.

Sağlık işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda hukuki süreçte destek veren herkese teşekkür eden Yörük; "Bugün itibari ile bundan sonraki süreci yakinen takip edip işçi kardeşlerimize konu hakkında gerekli bilgiler verilecektir. Bu emsal kararın asgari ücret ve katlarıyla çalışan bütün işçilerimize hayırlı olmasını dileriz. Sendikamız, 1961 yılından bu güne kadar emeği ve alın teriyle evine ekmek götüren işçi kardeşlerimizin haklarını ve menfaatlerini aramaya devam etmektedir. Bu hukuk mücadelesinin işçi lehine sonuçlanmasında emeği ve gayreti geçen bize gönülden destek veren, sendikamıza güvenen tüm işçilerimize teşekkür ederiz" ifadelerini paylaştı.

Demir: Vücuttaki yaşamsal rolleri ve beslenmedeki önemi Demir: Vücuttaki yaşamsal rolleri ve beslenmedeki önemi

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim