Bülent Erdoğan’dan toplu konut ve jeotermal turizm projeleri Bülent Erdoğan’dan toplu konut ve jeotermal turizm projeleri
Biga Devlet Hastanesi'nde bir süredir beklenen istifa geldi. Çanakkale İl Sağlık Sen Başkanı Çavdar'ın tıbbi cihaz ve malzeme alımına izin verilmesi gerektiği ile ilgili basın açıklamasında, Çanakkale İl Sağlık Müdürü ve Biga Devlet Hastanesi Başhekimi arasındaki uyumsuzluk kamuoyuna yansımıştı.
 
Başhekimlik görevine 2016 yılında başlayan Doktor Akif Zaloğlu'nun başhekimlik görevinden istifa ettiği öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre istifasını Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'ne ileten Zaloğlu'nun yerine görevi başhekim yardımcıları vekaleten yürütecekler.
 
SİYASİ BASKI ŞÜPHESİ
Çanakkale İl Sağlık Sen Başkanı Turan Çavdar hastane önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında; "Biga Devlet Hastanesi’nde bazı branş hizmetlerin de özellikle cerrahi branşlarda İl Sağlık Müdürlüğünden kaynaklı kararlar sebebiyle tıbbi cihaz ve malzeme alımına izin verilmemesi, gerekli malzemelerin yenilenmemesi sonucu hekimler bazı sağlık hizmetlerini sunamaz hale gelmiştir. Hastane de yönetim ile çalışanlar arasında ki bağ kopmuştur. İlimiz sağlık personeli dağılımında adaletin kaybolması, liyakattan yoksun görevlendirmeler sonucu , siyasetin idareye müdahaleleri neticesinde bazı sağlık personelinin görev ve sorumluluk tanımlarının dışında masa başı işlerde kullanılmasından doğan personel yetersizliği, yoğun çalışma temposu, artan nöbet sayıları sağlık personelinde yorgunluğa ve mutsuzluğa sebep olmaktadır. Bu da hizmette kalitenin ve verimin düşmesine sebep olmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.
 
Dr. Akif Zaloğlu'nun, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Doktor Ali Taşçı ile anlaşmazlığın sonucu istifa ettiği düşünülüyor. Bu anlaşmazlık nedeniyle siyasi baskının olabileceği de iddialar arasında.
Öte yandan Çanakkale İl Sağlık Sen'in Biga Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına katılan sağlık personelinin de, basın açıklamasında yer aldıkları için, baskı gördüğü ve izinlerin kullanımında sorun yaşatıldığı iddia edilmişti.
 
DOKTOR ZALOĞLU KİMDİR
Uz. Dr. Mehmet Akif ZALOĞLU, 1970 Kayseri doğumlu olup İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır. Kayseri Devlet Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çanakkale Ayvacık Devlet Hastanesi, Çanakkale Ezine Devlet hastanesinde görev yapmıştır.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim