Doğa sporları tutkunlarından yeni bir girişim... Doğa sporları tutkunlarından yeni bir girişim...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, 1 milyonu aşkın meslektaşına davetiyle başlayan ve bu yıl ilk kez düzenlenen Türkiye Öğretmenler Kupası İl müsabakaları sona erdi.
 
Bakanlık ve spor federasyonlarının işbirliğinde hayata geçen turnuvada, öğretmenler salon futbolu, basketbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında yarıştılar.
 
Türkiye Öğretmenler Kupası'nda mücadele eden Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü futsal, masa tenisi ve kadın voleybol takımları zorlu mücadeleler sonucunda Çanakkale'de şampiyon oldular. Bölge Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Biga öğretmenlerinden oluşan takımlar, Çanakkale'yi ve Biga'yı Kocaeli'de temsil edecekler. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen turnuvada Biga'ya gurur yaşattılar. Bölge müsabakaları 4-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
Çanakkale İl Final Müsabakalarında Erkek futsal takımı Yenice'yi, kadın voleybol takımı Gelibolu'yu ve erkek masa tenisi takımı ise Bayramiç'i yenerek Çanakkale'yi temsil etmeye hak kazandılar. Erkek voleybol ve erkek tek pota basketbol takımları ise finallere kalamadı.
 
TURNUVA 4 ANA DALDA YAPILIYOR
Turnuvaya resmi ve özel okullarda görev yapan tüm öğretmenler katılıyorlar. Spor etkinliklerinde, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün uygulama talimatı, uluslararası oyun kuralları ve spor federasyonlarının ilgili mevzuatları esas alınıyor. Etkinlikler kapsamında her ilçe bünyesinde ayrı takımlar oluşturuldu. Her öğretmen, sadece bir branşta ve takımda müsabakalara katılabiliyor. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile spor federasyonlarının işbirliğinde hazırlanan turnuvada öğretmenler, salon futbolu, basketbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında yarışıyorlar.
 
TÜRKİYE FİNALLERİ ANKARA'DA
Her bölgenin birincisi, Öğretmenler Günü haftasında Ankara'ya gelerek şampiyonluk için ter dökecek. Türkiye finalinde ilk 3'e giren takımlara kupa, sporcu öğretmenlere madalya ve başarı belgesi verilecek. İl ve bölge birinciliği müsabakalarında bir üst tura katılmaya hak kazanan takımların sporcularına da il milli eğitim müdürlükleri tarafından madalya takdim edilecek.
(Haber: Biröz Tazıcı)
Editör: TE Bilisim